Musiikki

Länsi-Porin seurakunnan musiikkityöstä vastaavat seurakunnan kanttorit Sakari Salminen ja Leelo Lipping.

Kanttorit vastaavat musiikista jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa ja seurakunnan tilaisuuksissa, opettavat rippikoulussa, hoitavat muutenkin musiikkikasvatustyötä sekä vastaavat seurakunnan soittimien hoidosta ja huollosta.

Lapsikuoro

Lapsikuoro harjoittelee Länsi-Porin kirkolla torstaisin klo 16–17.

Nuorten kuoro

Nuorten kuoro on tarkoitettu noin 15–25 vuotiaille laulajille. Kuorossa lauletaan 4-äänisiä hengellisiä lauluja. Kuoro harjoittelee pääasiallisesti torstai iltaisin.

Länsi-Porin kirkkokuoro

Länsi-Porin kirkkokuoro on perustettu vuonna 1961 kanttori Jorma Koskelan toimesta. Hän oli myös kuoron ensimmäinen johtaja. Hänen jälkeensä kuoroa johti pitkään kanttori Antti Yrjölä. Nykyisin kuoronjohtajana toimii kanttori Leelo Lipping.

Kuoron vahvuus on keskimäärin 20 laulajaa. Kuoron tärkein tehtävä on rikastuttaa jumalanpalveluselämää toteuttamalla messun osia laulamalla. Kuoro järjestää myös omia konsertteja ja esiintyy seurakunnan eri tilaisuuksissa. Kuoro vierailee muutaman kerran vuodessa myös eri laitoksissa: sairaaloissa ja vanhainkodeissa.

Länsi-Porin kirkkokuoro kuuluu jäsenenä SKML:n Satakunnan kirkkomusiikkipiiriin ja osallistuu piirin järjestämiin musiikkitapahtumiin sekä valtakunnallisiin Kirkkomusiikkijuhliin.

Kuoron puheenjohtajana on vuodesta 1995 toiminut Marjatta Salonen.

Kirkkokuoro kokoontuu harjoituksiin perjantaisin vuoroviikoin klo 16.30 ja 17 alkaen.

Harjoitusten sisältö rakentuu uusien laulujen opiskelusta ja jo tuttujen laulujen esityskuntoon hiomisesta. Pääosa kuoron ohjelmistosta on neliäänisiä sekakuorolauluja.

Länsi-Porin kirkkokuoro tarjoaa toimintaansa osallistuville laulajille säännöllisen harrastusmahdollisuuden monenlaisten haasteiden parissa, mahdollisuuden kehittyä kuorolaulajana sekä lämminhenkisen harrastusryhmän, jossa jokaisen mukana olevan panosta arvostetaan.

Kuoro ottaa toimintaansa mukaan uusia laulajia, sekä nais-, että miesääniä.

Katso myös:

Kaikkia kuoroja johtaa kanttori Leelo Lipping.

Länsi-Porin seurakunta
Liikastentie 28
28610 Pori

vapaapäivät maanantai-tiistai