Rippikoulu Meri-Porin seurakunnassa

 Voit aina olla yhteydessä nuorisotiimimme seurakuntapastori Petja Pinomäkeen tai nuorisotyönohjaaja Terhi Rätyyn  Yhteystiedot sivun alalaidassa.

 

Vuoden 2023 rippikouluista

Lähetämme tietoa ja infoa sähköpostitse, joka on rippikouluilmoittautumisen aikana ilmoitettu. Toimintaan osallistutaan aina vain terveenä!

 

Meri-Porin rippikouluihin 2023 ilmoittautuminen aukeaa tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

ILMOITTAUTUMINEN SÄHKÖISESTI 3.10.2022 maanantaina klo 18 alkaen sunnuntaihin 9.10.2022 . Tämän jälkeen ottamalla yhteyttä työntekijöihin.

Meri-Porin seurakunnan rippikoululeirien ja päivärippikoulun ajankohdat selkiytyvät tänä vuonna hieman myöhemmin, koska SIlokallio ei ole käytössä rippileirejä varten kesällä 2023. Ilmoittaudu silti mukaan, vuoden loppuun mennessä asiat selkiytyvät!

Silokallion sulkeminen muuttaa rippikouluilmoittautumista 

Silokallion toimintakeskuksen majoitustilat eivät ole käytössä kuntokartoituksessa ilmenneiden puutteiden vuoksi vuodelle 2023.  

Tästä johtuen Ripari 2023 -lehdessä ilmoitettujen leirien ajankohtiin ja paikkoihin tulee muutoksia. Tämä voi myös vaikuttaa ilmoitettuihin konfirmaatio ajankohtiin. On tärkeää ilmoittautua kuitenkin heti rippikouluun, vaikka valitettavasti aikatauluista ei vielä ole tietoa, jotta pääsemme aloittamaan seurakuntaan tutustumisen, joka on osa rippikoulua, eli niin sanottujen rippikoulu merkintöjen keräämiseen. Tästä lähetämme tietoa ilmoittautuneille lokakuussa.

Tällä lomakkeella ilmoittaudut rippikouluun vuodelle 2023. Lomakkeen kautta ilmoittautuneet saavat myöhemmin tiedot päivittyneistä rippikoulujen ajankohdista ja paikoista. Tieto lähetetään sähköpostilla kuluvan vuoden loppuun mennessä. Sähköpostiinne lähetetään uusi linkki, jonka kautta voi ilmoittautua toivottuun ryhmään. 

Nyt kysymme vaihtoehtoa koska haluamme saada kuvaa, kuinka suuriin ryhmiin väki on jakautumassa. Eli valitse vain yksi vaihtoehto.Lisää vaihtoehtoja saadaan vuoden lopulla.

Toivomme kaikilta kärsivällisyyttä asiassa ja että otatte yhteyttä aina kun teillä on kysyttävää.

 

Tervetuloa rippikouluun!

Olet tervetullut rippikouluun samana vuonna, kun täytät 15 vuotta. Kirkkoon kuuluville lähetetään kotiin rippikouluesite, jossa esitellään kaikki eri rippikouluvaihtoehdot. Jos et kuulu kirkkoon tai olet vanhempi kuin 15-vuotias, sinulle ei lähetetä automaattisesti esitettä, mutta saat sellaisen pyytämällä vaikka sähköpostilla!

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti ja ajankohta on maanantai  3.10.2022 klo 18.00 alkaen ja päättyy 9.10. klo 23.59.

Lisätietoja ilmoittautumisesta ja rippikouluvaihtoehdoista saat kotiin postitettavasta rippikouluesitteestä.

Rippikoulu kestää 80 tuntia ja siellä opitaan mm. kolmiyhteisestä Jumalasta, luomakunnasta, ihmissuhteista, kärsimyksestä ja kuolemasta sekä opetellaan hiljentymään ja olemaan Jumalan edessä. Samalla pääset tutustumaan itseesi, pohtimaan omaa elämääsi ja sitä kuka sinä olet.

Leirimuotoiseen rippikouluun kuuluu toki paljon muutakin kuin pelkkä leiri ja oppitunnit siellä. Saat jo syksyn aikana kortin, johon sinun tulee kerätä merkintöjä, jotka kertovat osallistumisestasi erilaisiin tapahtumiin ja ennakkotunteihin. Niiden ansiosta leirille jää myös vapaa-aikaa, jolloin voi hengailla kavereiden kanssa, pelata pelejä, uida tai käydä vaikka soutelemassa.

Suurin osa Meri-Porin seurakunnan rippikouluista toteutetaan leirimuotoisina. Jos kuitenkin haluaisit käydä rippikoulusi jollain muulla tavalla, on sekin mahdollista. Otathan silloin ajoissa yhteyttä nuorisotyönohjaajaan Terhi Rätyyn.

Ei haittaa vaikka et kuuluisikaan kirkkoon tällä hetkellä, sillä voit liittyä kirkkoon rippikoulusi yhteydessä. Myöskään se, että sinua ei ole kastettu ei ole este rippikoululle. Sinut voidaan kastaa ennen konfirmaatiota rippikoulusi jälkeen.

 

Aikuisrippikoulu

Jos haluat käydä rippikoulun myöhemmin kuin 15-vuotiaana, se onnistuu hyvin minkä ikäisenä tahansa! Ota rohkeasti yhteyttä seurakunnan johonkiin pappiin niin saatte sovittua yhdessä rippikoulun suorittamisesta yksityisesti. Käymällä rippikoulun, sinut voidaan kastaa, voit ryhtyä kummiksi ja mennä kirkossa naimisiin. Aikuisrippikoulu kestää vähintään 20 tuntia. Ota siis yhteyttä seurakuntaan mahdollisimman ajoissa.

 

Olemme iloisia mukaan tulostasi!

Terveisin
Terhi


Katso myös:

Sekasin. fi logo. Nuorten anonyymi keskustelupalvelu
Meri-Porin seurakunta on mukana Sekasin chatissa. Jos tarvitset anonyymia apua voit mennä netissä sekasin.fi

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Meri-Porin seurakunta

Nuoriso- ja rippikoulutyö

Seurakuntapastori
Meri-Porin seurakunta

Työalana nuoret. Vapaapäivät useimmiten maanantai ja tiistai.