Rippikoulu Meri-Porin seurakunnassa

Odotamme tarkempia ohjeita koronarajoituksiin liittyen. Voit aina olla yhteydessä nuorisotiimimme seurakuntapastori Petja Pinomäkeen, nuorisotyönohjaaja Terhi Rätyyn tai nuorisotyönohjaaja Jenna Johanssoniin. Yhteystiedot sivun alalaidassa.

Vuoden 2021 rippikouluista

Koronaepidemia on tuonut rippikouluun paljon ihmeteltävää. Seurakunta lähettää tietoa ja infoa sähköpostiin, joka on ilmoittautumisen aikana ilmoitettu.  Toimintaa osallistutaan aina vain terveenä!

Kiitos kärsivällisyydestänne ja ymmärryksestänne! Olemme eläneet yhdessä ihmetyksen ja hämmennyksen ympäröiminä.

Voit aina olla yhteydessä meihin, jos sinulla on kysyttyvää rippikoulusta.

Terhi Räty Nuorisotyönohjaaja  terhi.raty@evl.fi  0400 309 736

Petja Pinomäki Seurakuntapastori  petja.pinomaki@evl.fi  0400 309 471

Meri-Porin seurakunnan rippikoululeirien ja päivärippikoulun ajankohdat

MP1 Kesälomalla 16.-22.6.2021 Silokallio. Konfirmaatio 4.7.2021 kello 10.00

MP2 Kesälomalla 15.-21.6.2021 Silokallio. Konfirmaatio 4.7.2021 kello 14.00

MP3 Kesälomalla 7.-12.7.2021 Silokallio. Konfirmaatio 18.7.2021 kello 10.00

MP4 Kesälomalla 27.7.-2.8.2021 Silokallio. Konfirmaatio 8.8.2021 kello 10.00

Päivärippikoulu 14.-18.7.2021 Pihlavan kirkolla. Konfirmaatio 25.7.2021 kello 10.00

Tervetuloa rippikouluun!

Olet tervetullut rippikouluun samana vuonna, kun täytät 15 vuotta. Kirkkoon kuuluville lähetetään kotiin rippikouluesite, jossa esitellään kaikki eri rippikouluvaihtoehdot. Jos et kuulu kirkkoon tai olet vanhempi kuin 15-vuotias, sinulle ei lähetetä automaattisesti esitettä, mutta saat sellaisen pyytämällä vaikka sähköpostilla!

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti ja ajankohta on 5.10.2020 klo 18.00 alkaen. Kirkkoporissa sivulle tulee painike, josta pääset ilmoittautumaan.

Lisätietoja ilmoittautumisesta ja rippikouluvaihtoehdoista saat kotiin postitettavasta rippikouluesitteestä.

Rippikoulu kestää 80 tuntia ja siellä opitaan mm. kolmiyhteisestä Jumalasta, luomakunnasta, ihmissuhteista, kärsimyksestä ja kuolemasta sekä opetellaan hiljentymään ja olemaan Jumalan edessä. Samalla pääset tutustumaan itseesi, pohtimaan omaa elämääsi ja sitä kuka sinä olet.

Leirimuotoiseen rippikouluun kuuluu toki paljon muutakin kuin pelkkä leiri ja oppitunnit siellä. Saat jo syksyn aikana kortin, johon sinun tulee kerätä merkintöjä, jotka kertovat osallistumisestasi erilaisiin tapahtumiin ja ennakkotunteihin. Niiden ansiosta leirille jää myös vapaa-aikaa, jolloin voi hengailla kavereiden kanssa, pelata pelejä, uida tai käydä vaikka soutelemassa.

Suurin osa Meri-Porin seurakunnan rippikouluista toteutetaan leirimuotoisina. Jos kuitenkin haluaisit käydä rippikoulusi jollain muulla tavalla, on sekin mahdollista. Otathan silloin ajoissa yhteyttä nuorisotyönohjaajaan Terhi Rätyyn.

Ei haittaa vaikka et kuuluisikaan kirkkoon tällä hetkellä, sillä voit liittyä kirkkoon rippikoulusi yhteydessä. Myöskään se, että sinua ei ole kastettu ei ole este rippikoululle. Sinut voidaan kastaa ennen konfirmaatiota rippikoulusi jälkeen.

Aikuisrippikoulu

Jos haluat käydä rippikoulun myöhemmin kuin 15-vuotiaana, se onnistuu hyvin minkä ikäisenä tahansa! Ota rohkeasti yhteyttä seurakunnan johonkiin pappiin niin saatte sovittua yhdessä rippikoulun suorittamisesta yksityisesti. Käymällä rippikoulun, sinut voidaan kastaa, voit ryhtyä kummiksi ja mennä kirkossa naimisiin. Aikuisrippikoulu kestää vähintään 20 tuntia. Ota siis yhteyttä seurakuntaan mahdollisimman ajoissa.

Olemme iloisia mukaan tulostasi!

Terveisin
Terhi

Katso myös:

Meri-Porin seurakunta

Nuoriso- ja rippikoulutyö

Meri-Porin seurakunta

Työalana nuoret. Vapaapäivät useimmiten maanantai ja tiistai.