Haluatko vaikuttaa seurakuntasi

Äänestä seurakuntavaaleissa!

Ehdokkaiden valokuvaus Porin seurakuntakeskuksessa, Itäpuisto 14
19.–23.9. klo 14-18.

Kuvaus tulojärjestyksessä, ei ajanvarausta.

Keski-Porin, Teljän ja Noormarkun
ehdokkaat julkisiksi vasta maanantaina
3. lokakuuta lisäselvitysten vuoksi.

Keski-Porin, Noormarkun ja Porin Teljän seurakunnan ehdokkaiden nimilistoja ei vielä voida julkistaa, sillä vaalilautakunnat ovat pyytäneet ehdokaslistoihin liittyviä lisäselvityksiä ja listat hyväksytään vaalilautakunnan kokouksessa 3. lokakuuta.

Sen jälkeen kyseisten seurakuntien listat julkaistaan. Menettely perustuu ehdokkaiden tasapuoliseen kohteluun.

Seurakuntavaalit on paikalliset vaalit ja ne järjestetään neljän vuoden välein.
Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla
luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle.

Porissa seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja jokaisen viiden seurakunnan seurakuntaneuvostoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.
Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää

Seurakuntavaalit 2022

Vaalikuulutukset

2022 seurakuntavaalien

• varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta 2022.
  • ennakkoäänestysaika on 8.-12.11.2022.

Tarkemmat tiedot äänestyspaikoista ja äänestysajoista ilmoitetaan ennen vaaleja.

Kirkon seurakuntavaalit.fi-sivusto avataan maaliskuussa 2022.
Sivustolla lisätietoa vaaleista ja muun muassa ehdokkaaksi asettautumisesta.

Kuka voi asettua ehdokkaaksi?Ohje ehdokkailleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ehdokkaaksi voi asettua jokainen 18 vuotta täyttänyt seurakunnan konfirmoitu jäsen.
Vähintään kymmenen äänioikeutettua seurakunnan jäsentä voi perustaa valitsijayhdistyksen ja asettaa seurakuntavaaleissa ehdokkaita.

• Ehdokasrekrytointivaihe on maalis-syyskuussa 2022.
  • Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022.

Avaa tästä Ohje ehdokkaalle -esite:Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tarpeellisia dokumentteja:

Kirkkovaltuuston vaali

Seurakuntaneuvoston vaali

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja ja sen liitteet seurakuntaneuvoston jäsenten vaalia varten suositellaan tulostettavaksi oranssille paperille. Pakollista se ei kuitenkaan ole.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.