Surussa

Läheisen ihmisen menettäminen aiheuttaa surua ja ikävää.  Jokaisella on oma tapansa käsitellä menetystään, surua ja siihen liittyviä kysymyksiä. Omasta surusta puhuminen ja jakaminen voi helpottaa jaksamista ja auttaa elämässä eteenpäin.

Saat keskusteluapua suruusi liittyvissä kysymyksissä seurakuntamme diakoniatyöntekijöiltä ja papeilta, joilta voit varata keskusteluajan. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia eivätkä edellytä seurakunnan jäsenyyttä. Sururyhmiin osallistuminen ei myöskään edellytä asumista ryhmän järjestävän seurakunnan alueella.

Voit myös jättää soittopyynnön seurakuntatoimistoon p. 044 730 9666 ja pyytää, että työntekijä ottaa sinuun päin yhteyttä.  Sovittaessa teemme myös koti- ja laitoskäyntejä.

Sururyhmä

Sururyhmä on tarkoitettu paikaksi, jossa voi luottamuksellisesti puhua läheisen ihmisen menetyksestä yhdessä toisten läheisensä menettäneiden kanssa. Ryhmästä saat vertaistukea ja lohtua suruusi. Ryhmät on tarkoitettu kaikille läheisensä menettäneille seurakuntarajoista riippumatta.

Teljän seurakunnassa alkaa vuosittain sururyhmä pääsääntöisesti kevätkaudella. Keski-Porin seurakunnassa sururyhmä on syyskaudella.

Keski-Porin seurakunta järjestää seuraavan sururyhmän syksyllä 2022. Lisätietoja tästä ryhmästä saat diakonissa Teija Elorannalta p. 0400 309 828 tai pastori Henrika Hyttiseltä p. 0400 309 804.

Teljän seurakunnan järjestämä seuraava sururyhmä alkaa 7.3.2023. ​​Ryhmä kokoontuu viisi kertaa (7.3., 14.3., 21.3., 28.3. ja 4.4.) klo 17-18.30 Väinölän kirkolla (os. Päkintie 1) diakoniatilassa. Ryhmää vetävät kappalainen Noora Tapiainen ja diakonissa Minna Salminen, jolle voit ilmoittautua ryhmään 22.2.2023 mennessä puh. 0400 309 851.

Tiedustelut Teljän seurakunnan sururyhmistä diakoniatyöntekijöiltä Tiina Kulhalta p. 0400 309 865 tai Minna Salmiselta p. 0400 309 851.

Mikäli juuri nyt ei ole alkamassa sururyhmää, voit sopia oman asuinalueesi seurakunnan diakoniatyöntekijän tai papin kanssa henkilökohtaisen keskusteluajan joko vastaanotolle tai kotiisi.

Katso myös:

Porin Teljän seurakunta
Esivallankatu 6
28120 Pori

Alueet: Aravien alue, Tiilimäki, 6. osa, Pinomäki, Keskusaukio, Itsenäisyydenkadun parilliset numerot, Tasavallankatu, Äestäjänkatu, Karhukatu.

Porin Teljän seurakunta
Päkintie 1
28330 Pori

Alueet: Harmaalinna, Kalaholma, Kartano, Koivistonluoto, Metallikylä, Mikkola ja Väinölä.