Häät

Suurinta on rakkaus

Parisuhde merkitsee sitoutumista yhteiseen elämään, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Avioliiton solmiminen luo turvallisuutta suhteeseen, koska se ilmaisee halua sitoutua koko loppuelämäksi.

Häät ovat yksi ihmisen elämän tärkeimmistä tapahtumista, joita usein suunnitellaan huolella. Vihkipari on aina tärkeä huolimatta siitä, minkä ikäisenä avioliitto päätetään solmia. Samantekevää on myös se, onko pari menossa ensimmäistä kertaa naimisiin vai ovatko he saaneet elämässään uuden mahdollisuuden. Vihkiminen kirkossa on kaunis, vaikka paikalla olisi vain vähän juhlavieraita ja urut soivat yhtä upeasti.

Hääpaikka

Kirkollisen vihkimisen ei välttämättä tarvitse tapahtua kirkossa. Vihkiä voidaan myös kotona, kesämökillä, juhlapaikassa tai seurakunnan virastossa. Kirkossakin voidaan vihkiä vain kahden todistajan läsnä ollessa. Kirkkohäät voivat siis olla hyvin pienet, mutta silti aidot kirkkohäät.

Hääesite

Porin ev.lut. seurakuntayhtymä on koonnut uuden hääesitteen nimeltään ”Suurinta on rakkaus”. Esitteessä kerrotaan kaikista kirkkoon liittyvistä seikoista häihin liittyen. Omissa osioissaan kerrotaan mm. avioliiton merkityksestä, esteettömyystodistuksesta ja vihkitilaisuuden musiikeista. Lisäksi esitteessä on avioliittoon vihkimisen kaava.

Hääesite  (PDF) on ladattavissa täältä.


Katso myös:

 

 

Sormukset hiekalla
Hääkuva