Ilmoittautuminen 4.10. klo 18 - 10.10.2021

ILMOITTAUTUMINEN

Valitse useita ryhmiä, joihin olet valmis osallistumaan ja varmista, että sinulla on huoltajiesi tiedot käsillä ilmoittautumishetkellä.

Ilmoittautumislomakkeeseen täytät:

• Ryhmätoiveesi (vähintään 4 kpl)
  • Omat tietosi
  • Huoltajiesi tiedot

Kaverikoodi

Kaverikoodi kuuluu sähköiseen ilmoittautumiseen. Kaverikoodin avulla näemme, että haluat kaverisi kanssa samaan ryhmään. Valmistaudu kuitenkin siihen, ettette ehkä yhdessä mahdu ykkösvaihtoehtoryhmäänne!

Näin käytät kaverikoodia:

1. Ilmoittaudu rippikouluun sähköisen järjestelmän kautta.
  2. Kun olet lähettänyt ilmoittautumiskaavakkeesi, ruudulle ilmestyy kaverikoodi.
  3. Anna kaverikoodi kaverillesi. Huom! Voit antaa kaverikoodin vain yhdelle ystävällesi.
  4. Kaverisi ilmoittautuu rippikouluun sähköisen järjestelmän kautta ja syöttää kaverikoodin heti ilmoittautumislomakkeen alussa. Ryhmätoiveenne ovat nyt automaattisesti samat, niitä ei saa enää muuttaa.
  5. Pyrimme siihen, että pääsette kaverin kanssa samaan ryhmään (mutta se ei ehkä ole ryhmätoiveidenne ykkösvaihtoehto!).
  6. Nautitte kaverin kanssa rippikoulusta!

Huom! Jos syötät kaverikoodin lomakkeen alussa, et saa omaa kaverikoodia. Voit joko antaa tai vastaanottaa kaverikoodin, et molempia.

Kuulutko toiseen seurakuntaan?

Haluatko Keski-Porin rippikouluun, mutta kuulut johonkin muuhun seurakuntaan?

Ensisijaisesti rippikouluun ilmoittaudutaan omassa seurakunnassa. Voit myös ilmoittautua Keski-Porin seurakunnan rippikouluun sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä, vaikka et kuuluisi Keski-Porin seurakuntaan.

Minkälaiseen rippikouluun voin ilmoittautua?

Rippikoulun voi käydä leirinä, kaupunkiriparina tai pienryhmässä. Katso tämän vuoden vaihtoehdot täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tavoitteena valinnassa on, että rippikoulusta ei tarvitse selviytyä yli omien voimavarojen, vaan että se olisi ilo ja että nuori saisi olla sellainen kuin on.

Rippikoulu ja sen leirijaksolla olo edellyttää nuorelta (ja vanhemmilta) yhteisiin pelisääntöihin ja hyvään käytökseen sitoutumista ja sitä, että nuori jaksaa olla isossa ryhmässä aamusta iltaan noin viikon (leirin vahvuus on 24 rippikoululaista, yhteensä noin 33 henkilöä).

Kaupunkiripari pidetään kesällä kaupungissa, seurakuntamme nuorisotiloissa Mikonkatu 8:ssa. Ohjelma on paljolti samaa kuin leirillä, mutta kaupunkiriparilla ei olla yötä. Illalla ehtii omiin harrastuksiin ja saa nukkua omassa sängyssä kotona.

Osalle nuorista sopii paremmin jo ehkä koulustakin tuttu pienryhmässä olo ja lyhyempi kokoontumisaika, jossa nuorella on mahdollisuus saada yksilöllisempää huomiota.

Keski-Porissa käy rippikoulun vuonna 2021 noin 250 rippikoululaista. Siksi on selvää, että jokainen ei voi mitenkään päästä juuri siihen ryhmään, johon ensisijaisesti haluaisi. Siksi pyydämmekin teitä miettimään useita vaihtoehtoja ilmoittautumistilannetta varten.

Leirin/ryhmän vaihtamisesta

Jokainen rippikoulu suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti. Siksi leirien vaihtaminen ilmoittautumisen ja rippikoulujen alkamisen jälkeen on hankalaa. Täten pyydämmekin sinua, tuleva rippikoululainen, yhdessä vanhempiesi ja kaverisi kanssa miettimään tarkoin eri vaihtoehtoja ja ajankohtia. Muista ottaa huomioon myös harrastuksesi!

Jos kuitenkin pian ilmoittautumisen jälkeen nuori huomaa, että ryhmän olisi parempi olla toinen, vapaita leiripaikkoja voi kysyä soittamalla tai sähköpostitse oman ryhmän rippikoulupapilta. Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni pääsisi haluamalleen leirille!