Musiikki

Tervetuloa nauttimaan Porin Teljän seurakunnan tarjoamasta musiikista!

Korkeatasoisen jumalanpalvelusmusiikin lisäksi Teljän seurakunta tarjoaa ympäri vuoden musiikkia
laidasta laitaan. Teljän kirkko toimii monipuolisena konserttisalina yhtä lailla solisteille ja kuoroille kuin myös urku- ja instrumenttimusiikille.

Perinteinen Suvi-illan Sävelhartaus -konserttisarja kutsuu loppukesällä Teljän kirkkoon musiikin ystäviä laajalta alueelta.

Katso tästä kuorojen esittelysivu. Muistathan, että seurakunnan kuorotoiminta on maksutonta.

Tervetuloa nauttimaan musiikista!

Teljän Kamarikuoron joululaulajaiset

tiistaina 20.12.2022 klo 18 Teljän kirkossa

Teljän Kamarikuoro, johtaa Anne-Marie Grundstén

Anna-Mari Yrjänä (urut)

kuoron omia solisteja

Hannele Syrjälahti (tekstit)

taitettu mainos

Armas Maasalon Adventtivesper

sunnuntaina 27.11. klo 18 Teljän kirkossa

Pappina Silja-Maaria Kavasto, Teljän Kamarikuoro, johtaa Anne-Marie Grundstén. Anna-Mari Yrjänä, urut.

Thomas Byström -juhlavuoden konsertti

lauantaina 19.11. klo 18 Teljän kirkossa

Satakunnan Soitannollinen Seura ry järjestää yhteistyössä Teljän seurakunnan kanssa säveltäjä Thomas Byströmin 250-vuotisjuhlakonsertin lauantaina 19.11. klo 18 Teljän kirkossa. Konserttia on tukenut Porin kaupunki. Käsiohjelma ovella 10 euroa (käteinen).

Thomas Byström (1772-1839) oli suomalainen säveltäjä, viulisti ja Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäsen. Varsinaiselta ammatiltaan Byström oli tykistöupseeri.

Konsertin ohjelmassa on Thomas Byströmin kolme sonaattia klaveerille ja viululle vuodelta 1801, joita voidaan pitää Suomen taidemusiikin historian merkkiteoksina. Professori Veijo Murtomäki on todennut: ”Sonaateissa Byström ylittää usein ajan muotokaaviot läikähtelevän mielikuvituksensa ajamana.”  Konserteissa kuullaan lisäksi Leevi Madetojan, Erkki Melartinin ja Selim Palmgrenin musiikkia.

Esiintyjinä on kolme piano-viuluduoa: Piia Hautala & Hanna Raiskio, Laura Piirto & Salla Vanhanen sekä Anneli Vaahtoranta & Iris Saviauk. Esiintyjät toimivat opettajina Satakunnan musiikkioppilaitoksissa.

Satakunnan Soitannollinen Seura ry järjestää marraskuun aikana Satakunnassa Byströmin juhlavuoden kiertueen samalla ohjelmalla kuin Teljän kirkossa. Konsertti kuullaan la 5.11. klo 16 Kankaanpään Aspin talon salissa, su 6.11. klo 18 Huittisten Birgitta-salissa ja su 20.11. klo 18 Rauman Poselli-salissa. Maakuntakiertuetta on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahasto.

Hiljan päivän Hiljaisuuden messu

Lauantaina 8.10.2022 klo 18 Porin Teljän kirkossa.

Taizé-lauluja, rukousta, ehtoollinen. Messun jälkeen teejatkot.

Mukana Silja-Maaria Kavasto, Pirjo Tiira, Minna Salminen ja Anne-Marie Grundstén.

Tilaisuuden jälkeen teejatkot.

Hiljan päivän hiljaisuuden messun taitettu mainos.

Suvi-illan Sävelhartaus 2022

Porin Teljän seurakunta

vapaapäivät yleensä ma ja ti

Porin Teljän seurakunta