Olet lämpimästi tervetullut rippikouluun!

Jos sinut on kastettu, sinulle on kasteesi yhteydessä luvattu, että saat kristillistä kasvatusta elämäsi matkalla. Rippikoulu on osa kristillistä kasvatusta, se on kirkon antamaa kasteopetusta. Rippikoulussa pääset miettimään yhdessä muiden kanssa ihmiselämään kuuluvia tärkeitä asioita.

Rippikoulun kokonaistuntimäärä on 80 tuntia ja aiheina ovat mm. kolmiyhteinen Jumala, luomakunta, elämä, arvot, ihmissuhteet, kärsimys ja kuolema sekä tietysti rakkaus.

Sinut hyväksytään rippikoululaisten joukkoon juuri sellaisena kuin olet, ainoa edellytys on, että täytät vähintään 15 vuotta sinä vuonna, jona osallistut rippikouluun. Vuonna 2020 ripiltä pääsevät siis 2005 syntyneet ja sitä vanhemmat.

Kirkkoon kuuluminen ei ole ehto, voit liittyä kirkkoon rippikoulusi yhteydessä. Myöskään se, että sinua ei ole kastettu ei ole este rippikoululle. Sinut voidaan kastaa rippikoulusi jälkeen ennen konfirmaatiota.

Länsi-Porin seurakunnassa järjestetään myös yksityisiä rippikouluja aikuisille.

Tervetuloa!

Katso myös: