Olet lämpimästi tervetullut rippikouluun!

Jos sinut on kastettu, sinulle on kasteesi yhteydessä luvattu, että saat kristillistä kasvatusta elämäsi matkalla. Rippikoulu on osa kristillistä kasvatusta, se on kirkon antamaa kasteopetusta. Rippikoulussa pääset miettimään yhdessä muiden kanssa ihmiselämään kuuluvia tärkeitä asioita.

Rippikoulun kokonaistuntimäärä on 80 tuntia ja se alkaa marraskuussa 2020 ja päättyy konfirmaatioon leirijakson jälkeen LP1:llä keväällä ja muilla ryhmillä kesällä 2021.

Sinut hyväksytään rippikoululaisten joukkoon juuri sellaisena kuin olet, ainoa edellytys on, että täytät vähintään 15 vuotta sinä vuonna, jona osallistut rippikouluun. Vuonna 2021 ripiltä pääsevät siis 2006 syntyneet ja sitä vanhemmat. Ilmoittautuminen rippikouluun alkaa 5.10. klo 18.00 ja päättyy 11.10.19 klo 23.59.

Syyskussa kaikille kirkkoon kuuluville vuonna 2006 syntyneille nuorille tulee Ripari-lehti. Lehdestä löydät tietoa ripareista: ilmoittautumisohjeet ajankohdat, konfirmaatioajat ym.

Lehdessä lukee, että Länsi - Porin seurakunnassa olisi rippikouluinfo 2.10. Tämä info on kuitenkin peruttu koronan takia!

Kirkkoon kuuluminen ei ole ehto, voit liittyä kirkkoon rippikoulusi yhteydessä. Myöskään se, että sinua ei ole kastettu ei ole este rippikoululle. Sinut voidaan kastaa rippikoulusi jälkeen ennen konfirmaatiota. Jos haluat riparille, etkä ole saanut Riparilehteä, voit tulla hakemaan sen Länsi - Porin seurakuntatoimistosta (Liikastentie 28, avoinna arkisin klo 9-14) tai ota yhteyttä 0400-309 818 /Marja Lehtonen, marja.lehtonen@evl.fi.

Länsi-Porin seurakunnassa järjestetään myös yksityisiä rippikouluja aikuisille.

Tervetuloa!

Katso myös: