Diakonia

Diakoniatyön tehtävä on pyrkiä edistämään lähimmäisenrakkauden toteutumista. Keskeistä työssämme ovat kohtaamiset ja keskustelut eri-ikäisten ihmisten kanssa. Kuljemme rinnalla erilaisissa elämäntilanteissa rohkaisten ja kannustaen - niin ilon kuin surun tullessa elämään. Lähimmäisistä välittäminen on meille jokaiselle annettu tehtävä. Diakoniatyössä pyrimme huolehtimaan erityisesti heikoimmassa asemassa olevista lähimmäisistämme paikallisesti ja kansainvälisen diakonian kautta.

Avun antamisen muotoja voivat olla hengellinen, henkinen tai aineellinen apu. Antamamme apu: keskustelut, neuvonta, sielunhoito ovat aina luottamuksellisia ja maksutonta.

Diakoniatyön toimintamuotoihin kuuluvat keskeisenä osana ihmisten kohtaamiset ja keskustelut mm. diakoniavastaanotoilla, Syke-iltapäivissä, kotikäynneillä, diakoniaryhmissä, kirkkopyhissä, tapahtumissa, leireillä tai retkillä.

Diakoniatiimissämme on diakoniapastori ja 5 diakoniatyöntekijää, joista yksi on perhediakoni erityisesti perheitä varten. Saat meiltä lisätietoja seurakuntamme diakoniatyöstä.

Toiminta

HUOM! Tällä hetkellä corona-viruksen aiheuttamassa poikkeustilantessa diakonian ryhmätoiminnat ja tilaisuudet ovat tauolla. Diakoniatyönteijät tavoitat puhelimitse, sähköpostitse, tekstiviestitse tai whatsapin välityksellä.

 

Katso myös:

Kevätkukkia kedolla.

Ota yhteyttä

Perhediakoni / Virkavapaalla 31.12.2020 saakka
Porin Teljän seurakunta
Päkintie 1
28200 Pori
Diakoniatyöntekijä
Porin Teljän seurakunta
Esivallankatu 6
28120 Pori

1.9.2018 alkaen alueet: Aravien alue, Tiilimäki, 6. osa, Pinomäki.

Diakoniatyöntekijä
Porin Teljän seurakunta
Päkintie 1
28330 Pori

Alueet: Harmaalinna, Kalaholma, Kartano, Koivistonluoto, Metallikylä, Mikkola ja Väinölä. Myös näiden alueiden lapsiperheet 1.4. alk. kevät- ja kesäkauden.

Diakoniatyöntekijä
Porin Teljän seurakunta
Puhurintie 22
28370 Pori

1.9.2018 alkaen alueet: Sampola, Impola, Tupala, Vanha-Koivisto (Tuomolantie Pirjo Paukkunen)

Kappalainen, lähimmäisentyö
Porin Teljän seurakunta

Painopistealueet Syke-toiminta ja Yhteisvastuukeräys

diakoniatyöntekijä ma.
Porin Teljän seurakunta