Nuoret

Moi sinä 15-vuotias tai sitä vanhempi nuori! Olet löytänyt Länsi-Porin seurakunnan nuorisotyön sivut!

Täältä pitäisi löytyä tietoa siitä, mihin ja milloin sinä voit suunnata osallistuaksesi seurakunnan nuorten toimintaan. Koronatilanne saattaa aiheuttaa muutoksia toimintaamme! Seuraa tätä sivustoa, tapahtumakalenteriamme ja Länsi-Porin seurakunnan nuorisotyön Instagram-tiliä lansiporinsrknuoret pysyäksesi ajan tasalla!

Mitä kaikkea tarjoamme nuorille?

Keväälle 2022 (ehkä pidemmällekin) päätettiin järjestää nuorten kahvilaKahvila on auki joka keskiviikko kello 15-18 Olotuvalla. Olotupa sijaitsee Länsi-Porin liikekeskuksessa, K-Marketia vastapäätä. Ovi on auki, kahvi keitetty (mehuakin löytyy), ehkä pientä purtavaa, ja nuorisotyötä tekeviäkin mestoilla. Enää puuttuu Sinä ja voit tuoda kaverisikin! Kahvilassa ei ole ohjattua ohjelmaa, vaan voit tulla moikkaamaan tuttuja, ehkä tekemään läksyjä tai juttelemaan seurakunnan työntekijöiden kanssa. Tule kun ehdit ja jatka matkaa kun siltä tuntuu (viimeistään kun ovet laitetaan lukkoon...)!

Nuorten ilta pidetään noin joka toinen perjantai joko Pietniemen seurakuntatalolla tai Länsi-Porin kirkolla. Nuorten ilta Pietniemessä alkaa noin kello 18:30 heti isoskoulutuksen jälkeen ja päättyy noin kello 22 loppuhartauteen. Pidämme kevään 2022 aikana myös muutaman kerran nuorten iltaa Länsi-Porin kirkolla. Silloin ilta alkaa kello 18 ja päättyy noin kello 21 loppuhartauteen. Mitä siinä välissä tapahtuu? Se riippuu sinusta.

Nuorten illassa on mahdollista viettää aikaa ja pelailla. Pietniemestä löytyy iso kasa lautapelejä ja ilmakiekko, Länsi-Porin kirkolta biljardipöytä, Playstation ja lautapelejä. Jos koronatilanne sallii, saadaan iltoihin jotain naposteltavaakin. Illassa aina mukana seurakunnan työntekijöitä. Illan aikana on työntekijän pitämä lyhyt opetus jostain teemasta. Iltaan voit tulla silloin kun ehdit ja lähteä silloin kun siltä tuntuu. Tule starttaamaan viikonloppu ja näkemään tuttuja!

Iltamessu ja olohuoneilta pidetään noin kerran kuukaudessa Länsi-Porin kirkolla. Messu polkaistaan käyntiin kello 18:30. Nuorenkin kristityn on hyvä välillä nauttia jumalanpalveluksesta ehtoollisen kera ja mitä enempi, sen parempi! Iltamessu on juuri nuoria ajatellen rakennettu jumalanpalvelus. Jos ei jaksa sunnuntaiaamuna herätä kirkkoon, voi kirkkoon tulla myös perjantai-iltana! Iltamessu on sunnuntain messua lyhyempi ja laulut lauletaan virsikirjan sijasta NSV:stä. Messua toteuttamassa ovat leiriavustajakoulutettavat. Tule aloittamaan viikonloppu iltamessulla!

Messun jälkeen jatketaan illan viettämistä kirkolla. Olohuoneillassa on tarjolla nuorten illoista tuttua rentoa meininkiä. Kello 22 mennessä lähdetään kotiin tai mihin kukakin nyt tykkää mennä.

Isoskoulutus pidetään noin joka toinen perjantai Pietniemen seurakuntatalolla. Isoskoulutus alkaa kello 17 ja päättyy noin kello 18:30. Isoskoulutuksen tavoite on tarjota isoseksi haluaville tiedot ja taidot isosena toimimiseen. Koulutuksen käytyäsi saat kirjallisen todistuksen ja voit hakea ripareille isoseksi. Isosia tarvitaan monenlaisia. Tarvitaan sosiaalisia tyyppejä, musikaalisia tyyppejä, urheilijatyyppejä, kuuntelijatyyppejä, rohkeita tyyppejä ja ujoja tyyppejä. Koulutukseen kuuluu kaksi maksutonta viikonloppuleiriä. Leireillä tutustutaan toisiin, harjoitellaan isosen taitoja käytännössä ja pidetään hauskaa. Lähde mukaan katsomaan, mitä on isoskoulutus! Koulutuksen käyminen ei sido sinua hakemaan ja toimimaan isosena.

Leiriavustajakoulutus jatkaa siitä mihin isoskoulutus jäi. Leiriavustaja on "isosten isonen". Leiriavustajakoulutus pidetään noin kerran kuukaudessa Länsi-Porin kirkolla. Päivä on perjantai ja kellonaika 17-18. Leiriavustajakoulutukseen kuuluu osallistuminen iltamessun toteuttamiseen. Koulutuksen suorittamisesta saat kirjallisen todistuksen ja voit koulutuksen käytyäsi hakea leiriavustajaksi rippileirille. Tervetuloa mukaan!

Terveisin

nuorisotyönohjaaja Hans Salosensaari

pastori Minna Marjaniemi

ja nuorisotyönohjaaja Tiitta Pietilä

Lautapeliturnaus

Länsi-Porin seurakunta järjestää vuonna 2022 lautapeliturnauksen, joka kestää tammikuusta joulukuuhun. Osallistumaan ovat tervetulleita kaikki 12–30 -vuotiaat. Pelipaikka- ja aika vaihtelevat kuukausittain. Liity sähköpostilistalle (pyyntö Jussi Kärmerannalle) saadaksesi ajantasaiset tiedot tulevista otteluista.

Ilmoittautumiset kuhunkin peliin edellisen viikon sunnuntaihin mennessä sähköpostilla Jussille.

Turnauksen päätteeksi kaksi menestyneintä pelaajaa palkitaan lahjakorteilla (Porin kristillinen kirjakauppa/Lautapelit.fi). Voittaja saa myös nimensä "Vuoden peluri" -pokaaliin.

Vs. nuorisotyönohjaaja
Liikastentie 28
28610 Pori
Seurakunta - ja nuorisopastori

Virkavapaalla 31.12.2022 asti.

Länsi-Porin seurakunta

Virkavapaalla. Haaralaa tuuraa Tiitta Pietilä.

Lapsi- ja nuorisotyönohjaaja
Liikastentie 28