Nuoret

 

Moi sinä 15-vuotias tai sitä vanhempi (tai nuorempi) nuori! Olet löytänyt Länsi-Porin seurakunnan nuorisotyön sivut!

Täältä pitäisi löytyä tietoa siitä, mihin ja milloin sinä voit suunnata osallistuaksesi seurakunnan nuorten toimintaan.

 

Mitä kaikkea tarjoamme nuorille?

 

Nuorten ilta pidetään noin joka toinen perjantai Pietniemen seurakuntatalolla. Nuorten ilta alkaa noin kello 18:30 heti isoskoulutuksen jälkeen ja päättyy noin kello 22 loppuhartauteen. Mitä siinä välissä tapahtuu? Se riippuu sinusta.

Nuorten illassa on mahdollista viettää aikaa ja pelailla. Tarjolla on ainakin iso kasa lautapelejä ja seurakunnan nuorisotyötä tekevät ovat paikalla. Illan aikana on työntekijän pitämä lyhyt opetus jostain teemasta, tai muuta yhteistä ohjelmaa. Iltaan voit tulla silloin, kun ehdit ja lähteä silloin, kun siltä tuntuu. Tule starttaamaan viikonloppu ja näkemään tuttuja!

 

Iltamessu ja olohuoneilta pidetään noin kerran kuukaudessa Länsi-Porin kirkolla. Messu polkaistaan käyntiin kello 18:30. Nuorenkin kristityn on hyvä välillä nauttia jumalanpalveluksesta ehtoollisen kera ja mitä enempi, sen parempi! Iltamessu on juuri nuoria ajatellen rakennettu jumalanpalvelus. Jos ei jaksa sunnuntaiaamuna herätä kirkkoon, voi kirkkoon tulla myös perjantai-iltana! Iltamessu on sunnuntain messua lyhyempi ja virsien sijasta lauletaan tuttuja riparihittejä. Messua toteuttamassa ovat leiriavustajakoulutettavat. Tule aloittamaan viikonloppu iltamessulla!

Messun jälkeen jatketaan illan viettämistä kirkolla. Olohuoneillassa on tarjolla nuorten illoista tuttua rentoa meininkiä. Kello 22 mennessä lähdetään kotiin tai mihin kukakin nyt tykkää mennä. 

  

Isoskoulutus pidetään noin joka toinen perjantai Pietniemen seurakuntatalolla. Isoskoulutus alkaa kello 17 ja päättyy noin kello 18:30. Isoskoulutuksen tavoite on tarjota isoseksi haluaville tiedot ja taidot isosena toimimiseen. Koulutuksen käytyäsi saat kirjallisen todistuksen ja voit hakea ripareille isoseksi. Isosia tarvitaan monenlaisia. Tarvitaan sosiaalisia tyyppejä, musikaalisia tyyppejä, urheilijatyyppejä, kuuntelijatyyppejä, rohkeita tyyppejä ja kaikenlaisia tyyppejä. Koulutukseen kuuluu kaksi maksutonta viikonloppuleiriä. Leireillä tutustutaan toisiin, harjoitellaan isosen taitoja käytännössä ja pidetään hauskaa. Lähde mukaan katsomaan, mitä on isoskoulutus! Koulutuksen käyminen ei sido sinua hakemaan ja toimimaan isosena.

 

Leiriavustajakoulutus jatkaa siitä, mihin isoskoulutus jäi. Leiriavustaja on "isosten isonen". Leiriavustajakoulutus pidetään noin kerran kuukaudessa Länsi-Porin kirkolla. Päivä on perjantai ja kellonaika 17-18. Leiriavustajakoulutukseen kuuluu osallistuminen iltamessun toteuttamiseen. Koulutuksen suorittamisesta saat kirjallisen todistuksen ja voit koulutuksen käytyäsi hakea leiriavustajaksi rippileirille. Tervetuloa mukaan!

 

Lisäksi! Allekirjoittaneelle kaksikolle maksetaan palkkaa (kyllä, ihan oikeasti) nuorten parissa ja nuorten hyväksi toimimisesta. Jos sinua painaa jokin asia, tai haluat muuten vaan kertoa miten elämässäsi menee, meitä voit aina tulla moikkaamaan iltoihin tai laittaa viestiä esimerkiksi Whatsappin kautta. 

 

Terveisin

nuorisotyönohjaaja Hans Salosensaari

ja nuorisopappi Jussi Kivelä

Lautapeliturnaus

Länsi-Porin seurakunta järjestää vuonna 2022 lautapeliturnauksen, joka kestää tammikuusta joulukuuhun. Osallistumaan ovat tervetulleita kaikki 12–30 -vuotiaat. Pelipaikka- ja aika vaihtelevat kuukausittain. Liity sähköpostilistalle (pyyntö Jussi Kärmerannalle) saadaksesi ajantasaiset tiedot tulevista otteluista.

Ilmoittautumiset kuhunkin peliin edellisen viikon sunnuntaihin mennessä sähköpostilla Jussille.

Turnauksen päätteeksi kaksi menestyneintä pelaajaa palkitaan lahjakorteilla (Porin kristillinen kirjakauppa/Lautapelit.fi). Voittaja saa myös nimensä "Vuoden peluri" -pokaaliin.

 

Ota yhteyttä

Vs. nuorisotyönohjaaja
Länsi-Porin seurakunta
Liikastentie 28
28610 Pori
Nuorisotyönohjaaja
Länsi-Porin seurakunta

7-14-vuotiaiden kerhot, leirit ja muut tapahtumat

Lapsi- ja nuorisotyönohjaaja
Länsi-Porin seurakunta
Liikastentie 28
28610 Pori