KESKI-PORIN SEURAKUNNAN LÄHETYSTYÖ 

Ajankohtaista 

Medialähetyksen tukihautomon ideariihi 15.7. pe klo 16-17.30 seurakuntakeskus, 4. krs. 

Käynnistämme osallistujalähtöistä medialähetyksen tukitoimintaa, jonka kautta tutustumme ja osallistumme Keski-Porin seurakunnan tukeman lähetystyön arkeen. Kokeellisen tukihautomon ajatuksena on, että mukaan voi tulla kertaluonteisesti silloin kuin sopii, pitkäaikaisesti sitoutuen tai osallistujien ideoimaan tiettyyn teemaan liittyvään projektitoimintaan osallistuen. 

Tule rohkeasti mukaan pohtimaan, olisiko tämä sinun juttusi. Ideariihi toteutetaan seurakuntakeskuksella. Tulevasta kokoontumispaikasta ja ajasta keskustellaan jatkosta innostuneiden osallistujien toiveiden suuntaisesti. Halukkaiden kanssa jatkamme Kirkkopuistossa soi -tapahtumaan. 

Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla ja kysellä lisää myös tuen hakemisen mahdollisuudesta Keski-Porin lähetyksen vapaaehtoiseksi tai korkeakouluharjoittelijaksi hakeutumiseen, kouluttautumiseen ja lähtemiseen liittyen. 

*** 

 

Vapaaehtoiseksi tai korkeakouluharjoittelijaksi ulkomaille? 

Oletko kiinnostunut kokonaisvaltaisesta lähetystyöstä, ja siihen osallistumisesta vapaaehtoisena tai korkeakouluharjoittelijana kotiseurakunnassa ja maailmalla? Seurakunta voi tukea Keski-Porin lähetystoimintaan liittyvää 1-2 seurakuntalaisen lyhytaikaislähetystyön koulutukseen osallistumis-/ matkakuluja max 300€ summalla per osallistuja, syyskaudella 2022 sekä 1-2 vuoden 2023 aikana. Mahdollisia koulutuksia on useita, esimerkiksi; 

https://felm.suomenlahetysseura.fi/osallistu/koulutukset/lahde-liikkeelle/ (haku kesällä, koulutus syyskaudella kolmena viikonloppuna 2022, LL –koulutus on kohdennettu n. 20-75 vuotiaille) 

https://kansanlahetysopisto.fi/opiskelu/opintolinjat/pitkat-opintolinjat/kansainvalisyyslinja/ (jatkuva hakuaika) 

https://sansa.fi/toimi/kouluttaudu-medialahetykseen/lahetetty/ (haku 22, koulutus toteutuu 23) 

https://www.kylvaja.fi/lahde/lahetetty-koulutus/ (haku 22, koulutus toteutuu 23) 

Tuen hakemisesta ja Keski-Porin seurakunnan lähetystoimintaan osallistumisesta kiinnostunut; Lähetä yhteystietosi Heli Oksaselle heli.oksanen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai tekstiviestitse 0400 309819.  

*** 

 

Lähetysaktiivien tapaaminen 11.8.2022 

Lähetysaktiivien avoin tapaaminen seurakuntakeskuksella, 4. krs. klo 15-16.30. Voit tuoda mukanasi lähetysaiheisen laulun, virren, runon tai ajatelman, jonka tahdot jakaa. 

Kesäiset kahvit ja keskustelua tulevan syyskauden toiminnasta Heli Oksasen kanssa. Tervetuloa mukaan uudet ja kokeneet lähetyksen ystävät. 

*** 

 

Keski-Porin seurakunnalla on sopimus viiden lähetysjärjestön kanssa 

Lähetysyhdistys Kylväjä 

*Koistiset 

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys – SEKL 

*Sanna Suutari, SAT-7-mediatyö/Kypros 

Medialähetys Sanansaattajat – Sansa 

*Ilkka Kastepohja, Trans World Radio:n työ 

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys – SLEY 

*Kirsi Vimpari, Viro 

Suomen Lähetysseura – SLS 

*Nyakaton raamattukoulu / Tansanian ev.lut. kirkko, Morogoron hiippakunta (31.12.22 asti) 

*Ruohonjuuritason työntekijöiden osaamisen kehittäminen / Tansanian ev.lut. kirkko, Morogoron hiippakunta (31.12.22 asti)