Perheet

Tervetuloa tutustumaan Porin Teljän seurakunta lapsille ja perheille fb-sivuille.

Me perhetyössä olemme perheiden rinnalla niin arjessa kuin pyhässä, ilossa ja surussa.

Perhetyö on laaja-alaista toimintaa vauvasta vaariin.  Perhetyö on monipuolista toimintaa perheitä tukien kristillisellä arvopohjalla. Perheiden rinnalla kulkemista, kuunnellen ja tukien arjenkysymyksissä, kaste- ja kasvatuskumppanuudessa.

Kutsumme perheitä seurakunnan tilaisuuksiin, tapahtumiin ja erityisesti sunnuntaisin järjestettäviin jumalapalveluksiin Teljän kirkolle klo 10.

Kastettu lapsi voi osallistua ehtoolliselle yhdessä saattajansa kanssa, kun hänelle on kerrottu ehtoollisen merkityksestä. Ikärajaa ehtoolliselle ei ole. Alttarilla lapsi voi saada myös siunauksen.

Porin Teljän kirkon kirkkosalin hiljainen leikkinurkkaus Nooan arkki voi houkutella lasta myös oleilemaan ja lueskelemaan kirjoja Jumalanpalveluksen aikana yksin tai yhdessä vanhemman kanssa.

Lapsille on oma pyhäkoulu jumalanpalveluksen aikana Teljän kirkolla. Pyhäkouluista ja paikoista enemmän pyhäkoulun sivuilla.

Toimintamme on suunnitelmallista ja kokoavaa kaikille lapsiperheille

Ohessa näet syksyn 2024 yleisesitteen lapsille ja perheille-toiminnassa

Perheiden toimintaa ja tukea

Porin Teljän seurakunta on mukana perheiden elämässä. Tule mukaan kohtaamaan toisia perheellisiä, kokemaan kannattelua yhteisöstä. Tarjoamme kohtaamispaikkoja ja mahdollisuuksia ystävystymiseen ja vertaistukeen. Olemme myös perheiden tukena vaikeiden elämäntilanteiden kohdatessa.

Diakoninen apu

Seurakunnassa on tarjolla tukea, kun perhettäsi kohtaa taloudellinen kriisi tai jos tarvitset henkistä ja kokonaisvaltaista tukea perheen kysymyksiin. Kaikki seurakuntamme työntekijät ovat täällä sinua varten. Katso tietomme Välilehdeltä Porin Teljän seurakunta-->"Yhteystiedot".  Yhteystiedot näkyvät myös lapsille- ja perheille kauden yleisesitteessä. Diakonia-avustuksia haetaan ensisijaisesti alueellisesti. Diakonissa Veera Nurmi kohtaa perheitä Väinölän perhekerho/vauvakahvilassa viikoittain sekä diakoni Kirsi Murto on myös mukana perheiden kohtaamistuessa. Diakoniatyöntekijät osaavat neuvoa myös kohdennetusti hakemaan apua juuri teille sopivalla tavalla, ja auttavat monin tavoin perheitä haastavissa tilanteissa.

Kohtaamisia ja hengähdystaukoja

Tarjoamme pieniä hengähdystaukoja arjessa, sitä kaipaaville perheille. Hanna-Mari Heinonen on esimerkiksi ollut tukena sairaalakäynnillä, leikkimässä lapsen kanssa sillä välin kun vanhempi on käynyt omalla vastaanotollaan. Häneltä sekä diakonissa Veera Nurmelta voi kysyä, jos esimerkiksi tilapäistä tukea tarvitaan vaikkapa lapsen sairauden takia lastenhoitoon.  Seurakunnassa välitämme ja järjestämme sekä rukoilemme perheiden puolesta.

Kalaholmassa  on käytettävissä erikseen mainittuina tiistaina Sari Fisk ja Kirsi Murto, jotka järjestävät hengähdyksen paikkoja lapselle tai perheelle Kalaholman kerhohuoneella ja erikseen sovittaessa myös muualla .Lisäksi tiistai aamu-ja ilta-aikoja yhdessä Sarin kanssa Kalaholmassa. Katso yleisesitteestä tiistaiset ajat kohdassa "perheet".

Liikkuva kerho koko perheelle

Tule leikkimään ja liikkumaan! Olet tervetullut Koko perheen voimin tai 3-9-vuotias lapsi voi jäädä itsekseen. Toiminta kokoontuu Kalaholman kerhohuoneella Sarin kanssa keskiviikkoisin  17-19. Nimensä mukaisesti leikimme ja liikumme illan aikana vaihtelevin teemoin ja välinen . Tervetuloa mukaan. Syyskauden toiminta vk 34 21.8. alkaen. EI ole: 18.9.   16.10.   23.10.   Syyskauden päätös 11.12.