Jumalanpalveluselämä

Tule mukaan jumalanpalvelusta toteuttamaan!
Yhdessä on ilo palvella Jumalaa ja seurakuntaa!

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla, Jumalan eteen pysähtymisen ja hiljentymisen paikka, johon voi osallistua koko perheellä.

Jumalanpalvelus voidaan suunnitella ja toteuttaa yhdessä. Olet tervetullut mukaan! Myös lapset ja nuoret ovat tervetulleita palvelutehtäviin!

Meri-Porin seurakunta haluaa kehittää jumalanpalveluselämäänsä. Meillä on kolme kirkkoa; Ahlaisten, Pihlavan ja Reposaaren kirkot, joissa kaikissa voi palvella eri tehtävissä, vaikka koko perheellä.

Meri-Porin seurakunta järjestää vapaaehtoisille jumalanpalvelusavustaja -koulutuksen torstaina 18.1.2018 klo 18 Pihlavan kirkossa.

Tervetuloa koulutukseen mukaan kuulemaan lisää mahdollisuuksista osallistua.

Jumalanpalveluksessa on monenlaisia tehtäviä. Voit toimia ehtoollisavustajana, Raamatun tekstien lukijana, esirukoilijana, kolehdin kerääjänä, kirkkokahvien laittajana, pyhäkoulun opettajana, kirkkokuorossa laulajana, ovella tervetuloa toivottamassa tai vaikka sytyttämässä muistokynttilän. Kaikkiin tehtäviin ei tarvita koulutusta, vaan voit heti ilmoittautua mukaan.

Kiinnostaako kirkkoväärtinä toimiminen? Vapaaehtoiset voivat toimia myös nk. kirkkoväärtinä, joka voi ennen jumalanpalveluksen alkua olla toivottamassa tervetulleeksi ovella ja jakaa samalla virsikirjoja sekä messuohjelmia. Kirkkoväärti voi kertoa vielä palvelutehtävissä olevat ennen jumalanpalveluksen alkua ja sytyttää muistokynttilän.

Onko Sinulla soittamisen tai laulun lahja? Jos olet kiinnostunut palvelemaan jumalanpalveluksen musiikissa, ota yhteyttä kanttoreihimme. He kertovat mahdollisuuksista ja ottavat mielellään mukaan iloa kaikille tuovaan musiikkitoimintaan.

Perustamme saarnaryhmän, mikäli innokkaita osallistujia löytyy! Ryhmä kokoontuu projektiluontoisesti viikolla ennen messua, muutaman kerran syys- ja kevätkaudessa, yhdessä lukemaan ja tutkimaan jumalanpalveluksen tekstejä ja ideoimaan liturgin (papin) kanssa saarnaa. Ryhmä voi valmistamaa myös esirukouksen ajankohtaisista asioista. Saarna jumalanpalveluksessa voi olla perinteinen papin toteuttama tai se voidaan pitää yhdessä, vaikka draaman keinoin tai haastattelusaarnana. Esimerkiksi pääsiäisen ja joulunaikaan, saarnaryhmäläiset voivat valmistaa vaikka kuvaelman, mikäli intoa riittää!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! Voit olla jumalanpalveluksessa yhteydessä työntekijöihimme tai ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät kohdasta työntekijöiden yhteystiedot.

Lisätietoa tammikuussa järjestettävästä vapaaehtoisten koulutuksesta ja palvelutehtävistä:
Helena Kuusiranta ja Heimo Hietanen

vs. kirkkoherra