Jumalanpalveluselämä

Tule mukaan jumalanpalvelusta toteuttamaan!
Yhdessä on ilo palvella Jumalaa ja seurakuntaa!

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla, Jumalan eteen pysähtymisen ja hiljentymisen paikka, johon voi osallistua koko perheellä.

Jumalanpalvelus voidaan suunnitella ja toteuttaa yhdessä. Olet tervetullut mukaan! Myös lapset ja nuoret ovat tervetulleita palvelutehtäviin!

Meri-Porin seurakunta haluaa kehittää jumalanpalveluselämäänsä. Meillä on kolme kirkkoa; Ahlaisten, Pihlavan ja Reposaaren kirkot, joissa kaikissa voi palvella eri tehtävissä, vaikka koko perheellä.

Meri-Porin seurakunta järjestää vapaaehtoisille jumalanpalvelusavustaja-opastusta ja koulutusta aina tarpeen mukaan niin että jokaisen on helppo toimia ja tulla mukaan.

Jumalanpalveluksessa on monenlaisia tehtäviä. Voit toimia ehtoollisavustajana, Raamatun tekstien lukijana, esirukoilijana, kolehdin kerääjänä, kirkkokahvien laittajana, pyhäkoulun opettajana, kirkkokuorossa laulajana, ovella tervetuloa toivottamassa tai vaikka sytyttämässä muistokynttilän. Kaikkiin tehtäviin ei tarvita koulutusta, vaan voit heti ilmoittautua mukaan.

Kiinnostaako kirkkoväärtinä toimiminen? Vapaaehtoiset voivat toimia myös nk. kirkkoväärtinä, joka voi ennen jumalanpalveluksen alkua olla toivottamassa tervetulleeksi ovella ja jakaa samalla virsikirjoja sekä messuohjelmia. Kirkkoväärti voi kertoa vielä palvelutehtävissä olevat ennen jumalanpalveluksen alkua ja sytyttää muistokynttilän.

Onko Sinulla soittamisen tai laulun lahja? Jos olet kiinnostunut palvelemaan jumalanpalveluksen musiikissa, ota yhteyttä kanttoreihimme. He kertovat mahdollisuuksista ja ottavat mielellään mukaan iloa kaikille tuovaan musiikkitoimintaan.

Seurakunassa kokoontuu myös saarnaryhmä noin neljä kertaa vuodessa. Ryhmässä luetaan ja tutkitaan yhdessä jumalanpalveluksen tekstejä ja ideoidaan liturgin (papin) kanssa saarnaa. Ryhmä voi valmistamaa myös esirukouksen ajankohtaisista asioista. Saarna jumalanpalveluksessa voi olla perinteinen papin toteuttama tai se voidaan pitää yhdessä, vaikka draaman keinoin tai haastattelusaarnana. Esimerkiksi pääsiäisen ja joulunaikaan, saarnaryhmäläiset voivat valmistaa vaikka kuvaelman, mikäli intoa riittää!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! Voit olla jumalanpalveluksessa yhteydessä työntekijöihimme tai ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät kohdasta työntekijöiden yhteystiedot.

vs. kirkkoherra
Meri-Porin seurakunta