Varhaisnuorille - toimintaa alakouluikäisille

Varhaisnuorisotyön tavoitteena on tukea 7-14-vuotiaan lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kasvua. Kristillisen kasvatuksen toimintamuotoina ovat mm. varhaisnuortenharrastekerhot, tapahtumat, päivänavaukset, kouluvierailut, retket ja leirit.

Paikallisseurakuntien nuorisotyönohjaajat vastaavat toiminnasta ja heiltä saa tietoa oman alueen varhaisnuorisotyöstä. Tämän lisäksi Yhteiset seurakuntapalvelut / Kasvatus on mukana järjestämässä yhteisiä tapahtumia ja leirejä.

Leirit tarjoavat mukavaa, turvallista ja kehittävää ajanvietettä alakouluikäisille. Leirejä ja retkiä järjestetään varhaisnuorille ympäri vuoden, mutta etenkin koulujen loma-aikoina, jolloin koululaiset kaipaavat mukavaa tekemistä ja perheet apua perheen loma-aikojen järjestelyyn. Leirit ovatkin suosittuja ja täyttyvät usein nopeasti.

Lasten, nuorten ja perheiden kesä 2024:
Porin, Ulvilan ja Merikarvian seurakuntien yhteinen koontiesite kesän 2024 lapsiperheiden toiminnasta on ladattavissa tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Huom! Seurakunnilla voi olla lisäksi muita perheiden tapahtumia ja ajankohtaista toimintaa. Seurakunnat ilmoittavat aina ajankohtaisista asioista esimerkiksi omilla some-sivuillaan.

Tulevat leirit 2024:

Kesäleirit:

HUOM! Kesän leirit ovat täynnä.

 • 9.-11.6. Kesäleiri 1 Junnilassa (ohjaajina Mikko Jokinen ja Vesa Saarela)
 • 11.-13.6. Kesäleiri 2 Junnilassa (ohjaajina Kristiina Haarala, Eeva Nurmenniemi, Noora Tapiainen)
 • 13.-15.6. Kesäleiri 3 Junnilassa (ohjaajina Anne Saarela, Anja Jalonen ja Anna Kasvinen)
 • Ilmoittautuminen kesän leireille sähköisesti käynnissä 8.4. klo 15 - 10.5. klo 15 välillä: Ilmoittaudu tästä
 • Ilmoittautumislinkki aukeaa tällä sivulla 8.4.2024 klo 15. Täytäthän kaavakkeen huolellisesti, ilmoittautumiset ovat sitovia. 
 • Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Ilmottauduthan vain yhdelle leirille, jotta mahdollisimman moni lapsi pääsee leirille.

Syysleirit:

 • 4.-6.10. Isä-poika-leiri Junnilassa (ohjaajina Vesa Saarela ja Mikko Jokinen) ILMOITTAUTUMINEN 15.8.-9.9. sähköisesti tälle sivulle lisättävästä linkistä.
 • 20.-22.10. Syyslomaleiri 1 Junnilassa (ohjaajina Jenna Johansson, Mikko Jokinen, Kristiina Haarala) ILMOITTAUTUMINEN 23.-30.9. sähköisesti tälle sivulle lisättävästä linkistä.
 • 22.-24.10. Syyslomaleiri 2 Junnilassa (ohjaajina Anne Saarela, Anna Kasvinen) ILMOITTAUTUMINEN 23.-30.9. sähköisesti tälle sivulle lisättävästä linkistä.
 • 24.-26.10. Syyslomaleiri 3 Junnilassa (ohjaajina Vesa Saarela ja Eeva Nurmenniemi) ILMOITTAUTUMINEN 23.-30.9. sähköisesti tälle sivulle lisättävästä linkistä.

Yleisinfoa leireihin liittyen:

 • Leirit on tarkoitettu 7-14-vuotiaille, jos leirin lisätiedoissa ei toisin mainita.
 • Junnilan leirikeskuksessa Reposaaressa majoitutaan kahden hengen huoneissa. Huoneissa on wc- ja suihkutilat.
 • Kahden yön mittainen leiri maksaa Porin seurakuntien jäseniltä 25 €/leiriläinen. Muille leirihinta on kaksinkertainen. Tämä täysihoitohinta sisältää yöpymisen omin liinavaattein ja ateriat (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala). Aterioiden kokonaismäärä on riippuvainen leirin aloitus- ja loppumisajasta. Hintaan kuuluu bussikuljetus Seurakuntakeskukselta (Eteläpuisto 10, Pori) leirikeskukseen ja takaisin.
 • Leireille mahtuneet saavat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse maksulinkin leiristä sekä leirikirjeen, jossa on tiedot varusteista, kuljetuksista (yhteiskuljetus) ja muista leiriin liittyvistä asioista. Ruokailussa huomioimme ilmoitetut ruoka-aineallergiat. 

Mainoskuva kesän 2024 leireistä: Leireillä hauskaa tekemistä, kavereita, iloa, vauhtia, laulua ja pyhästymistä. Pyhästymisellä tarkoitetaan sitä, että muun leikin ja toiminnan ohella leirillä ihmetellään yhdessä sitä mitä eroa on arjella ja pyhällä, ihmetellään yhdessä luontoa ja luomakuntaa, lauletaan hengellisiä lauluja ja tutustutaan joihinkin kristillisiin perusteisiin. Kuvassa lisäksi samat tiedot leirien ajankohdista ym. tiedoista, jotka myös tällä sivulla.

10-synttärit

Kaikki Porin seurakuntien 10-vuotta täyttävät kutsutaan yhteisille kymppisynttäreille joka vuosi. V. 2023 synttärit järjestettiin Länsi-Porin kirkolla. 

Varhaisnuorisotyö seurakunnissa eri puolilla Poria

Porin ev.lut. seurakuntien varhaisnuorten ryhmät toimivat paikallisseurakunnissa. Huomioithan, että voit osallistua myös muiden, kuin oman seurakuntasi ryhmiin.

Katso linkeistä tarkemmin kunkin seurakunnan varhaisnuorten toiminta ja toimintaan liittyvät yhteystiedot:

Muu varhaisnuorisotyö Porissa

Alueellisen varhaisnuorisotyön lisäksi Porin seurakuntayhtymän seurakuntapalvelut tekee työtä kaikkien porilaisten alakouluikäisten hyväksi. Varhaisnuorten ääntä tuodaan pidetään kuuluvilla mm. hyvinvointialueen perhekeskusverkostossa. Lisäksi seurakuntapalvelut mm. koordinoi Walk In Talk -päivystyksiä ja on mukana Sekaisin Chat -päivystystyössä.

Yhteistyö järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa

Seurakuntapalvelut tekee mielellään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Yhteinen tavoite on hyvinvoivat 7-14-vuotiaat lapset ja nuoret. Yhdessä voimme auttaa monipuolisemmin! Seurakuntayhtymä on luotettava yhteistyökumppani. Seurakuntayhtymästä löytyy asiantuntemusta myös yhteisen katsomuskasvatuksen asioissa. Ota yhteyttä:

Anna Kasvinen
Vt. nuorisosihteeri, pappi
Porin seurakuntayhtymä / Seurakuntapalvelut / Kasvatus
Puh. 0400309772
anna.kasvinen@evl.fi

Lasten ja nuorten harrastusrahasto

Mielekäs harrastus on lapselle ja nuorelle rikastuttava kokemus, joka tukee hänen kasvuaan, kehittää sosiaalisia taitoja ja lisää osallisuuden tunnetta. Tahdomme, että Satakunnassa jokainen lapsi ja nuori voi harrastaa itselleen mielekkäällä tavalla. Jokaiselle sopivalla tasolla – vapaamuotoisesta höntsäilystä aina ammatti- tai kilpatasolle saakka – perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Porin ev.lut. seurakuntayhtymä yhdessä Satakunnan yhteisökeskuksen, MLL Satakunnan piirin ja Porin Pelastakaa Lapset ry:n kanssa perusti on perustanut yhteisen Lasten ja nuorten harrastusrahaston parantamaan lasten ja nuorten harrastus mahdollisuuksia. Lisätietoja: Satakunnan yhteisökeskus (yhteisokeskus.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Katso myös:

_______________________