Pomarkussa tapahtuu

Pomarkun seurakunta liittyi Noormarkun seurakuntaan ja samalla Porin seurakuntayhtymään 1.1.2019. Toiminta jatkuu uudessa rakenteessa myös paikallisesti aikaisempaan tapaan Pomarkun kirkonmäellä ja seurakuntalaisten keskuudessa. Pomarkun kirkko

Jumalan lasten yhteisö elää Jumalan armosta arjessa ja juhlassa. Sinua kutsutaan mukaan juuri sellaisena kuin olet. Jumalan armon varassa voimme olla, elää ja palvella – nyt ja aina.

Tältä sivulta löydät tietoa säännöllisestä toiminnasta sekä eri ikäryhmille suunnatusta toiminnasta. Lisätietoja saat myös Pomarkun alueen työntekijöiltä. Tapaamisiin!

Lapsille ja lapsiperheille

Pomarkun seurakuntakodilla kokoontuu viikottain päiväkerho 3-6 vuotiaille lapsille sekä perhekerho.
Katso lisätietoja lapset ja perheet -otsikon alta.

Lasten Kyyhkyskuoro, katso lisää musiikki-otsikon alta. Pomarkun kirkon messuissa on sakastipyhäkoulu lapsille, katso lisää Messut kirkossa -otsikon alta.

Yhteyshenkilö: Vastaava lastenohjaaja Sanna Sengström 044 730 9717

 

Varhaisnuorille

Kerhotoimintaa: Sählykerho Pomarkun monitoimihallilla kokoontuu keskiviikoisin klo 16-17.00. 

Yhteyshenkilö: nuorisotyönohjaaja Anja Jalonen 0503387533

Nuorille

Nuortenillat pappilassa parittomien viikkojen tiistait klo 18.30-20.00. Illat alkavat 12.9. Teemme retkiä lähialueiden tapahtumiin ja mm. Maata Näkyvissä -festareille Turkuun marraskuussa.

Isos- ja leiriavustajakoulutus on kasvupaikka seurakunnan yhteyteen, ja eväiden tarjoamista isosen tehtävissä toimimiseen. Isos- ja leiriavustajakoulutus alkavat Pomarkun pappilassa12.9. Koulutusta Pomarkussa järjestetään parittomien viikkojen tiistait klo 17-18.15.

Yhteyshenkilö: nuorisotyönohjaaja Sinikka Hännikkälä 0400309633, sinikka.hannikkala@evl.fi

Aikuisille

Jumalanpalvelusten lisäksi Pomarkussa kokoonnutaan lähetys-, ja seurakuntailtoihin. Seurakuntakodilla kokoontuuNaisten keskustelu- ja raamattupiiri.

Yhteyshenkilö: kappalainen Hannu Anttoora.

Messut kirkossa (Jumalanpalvelus ja uskonelämä)

Pomarkun kirkossa kokoonnutaan messuun pääsääntöisesti joka sunnuntai ja pyhäpäivä joko klo 10 tai klo 16. Tervetuloa mukaan kotikirkon messuyhteisöön elämään Jumalan lahjojen yhteydessä. Halutessasi olet tervetullut myös erilaisiin palvelutehtäviin, kuorolaiseksi tai vaikka kirkkokahvittajaksi. Kesäaikana messuja on myös Pomarkun vanhassa kirkossa. Messun jälkeen kohtaamme toisiamme yleensä kirkkokahvien yhteydessä kirkon takaosassa. Lapsille on kirkossa Lastenkappeli ja yleensä sakastipyhäkoulu kokoontuu saarnan aikana sakastissa.

Yhteyshenkilö: kappalainen Hannu Anttoora 

Musiikki

Gospelin iloa ja sykettä

PRO-kuoro on projektiluonteisesti kokoontuva kuoro, joka laulaa hyvällä sykkeellä gospel-musiikkia, bändin kanssa ja ilman. Välillä lauletaan moniäänisesti, joskus yksiäänisesti. Kuoro laulaa mm. seurakunnan omissa Lähde-messuissa. Perinteenä on lähes jokavuotinen, tasokas joulukonsertti. Miehet ja naiset ovat tervetulleita kuoroon, ei pääsykoetta.

Soitto virtaa…

nuorekkaassa River-bändissä. Tavoitteena on antaa nuorille soittajille rohkaisua, kokemuksia yhteissoitosta, hyviä eväitä elämään. Bändi säestää PRO-kuoroa ja muita laulajia sekä musisoi messuissa. Bändiin ovat tervetulleita erilaisten instrumenttien soittajat. Yhteyshenkilönä on Jukka Hietamäki, 0500-688196.

Perinteistä vai ei?

Kirkkokuoro harjoittelee torstaisin klo 16.30–18 seurakuntakodilla. Kuoro laulaa 3- ja 4-äänisiä lauluja, palvelee usein messuissa ja vierailee vanhainkodilla ja muissa palvelulaitoksissa. Miehet ja naiset ovat tervetulleita, pääsykoetta ei ole.

Iloa lapsille

Kyyhkyskuoro on 6–14 -vuotiaiden oma kuoro. Se harjoittelee projektiluonteisesti pari kertaa ennen esiintymisiä, jotka ovat lähinnä perhekirkoissa. Kuoro laulaa iloisia lauluja Jeesuksesta. Tämä on kaikkien lasten juttu.

Laululukkoja auki

Avoin lauluryhmä on projektiluonteisesti kokoontuva joukko, joka laulaa 1-äänisesti. Yhdessä koetaan laulamisen iloa, opitaan uutta, rohkaistutaan käyttämään omaa ääntä. Kaikki lauluhaluiset ovat tervetulleita.

Toimitusten musiikki

Kanttori keskustelee mielellään myös hautajaisten, häiden ja kastetilaisuuksien musiikista. Otathan rohkeasti yhteyttä.

Konsertit

Vuosittain järjestetään muutama konsertti kirkossa, ulkona ym. Tietoja saa seurakuntatiedoista.

 

Diakoniatyö

Diakoniatyössä otetaan ihminen huomioon kokonaisvaltaisesti. Jo seurakunnan alkuaikoina osa työntekijöistä erotettiin huolehtimaan köyhistä, yksinäisistä ja sairaista. Heikoimmista huolehtiminen on seurakunnan tehtävä Jumalan sanan julistamisen rinnalla. Nälkäinen saa leipää, yksinäinen saa seuraa ja ahdistunut rukousapua.

Diakoniatyö palvelee niitä, jotka tarvitsevat tukea elämän kriiseissä. Diakoniatyö palvelee myös niitä, jotka haluavat auttaa muita ja etsivät paikkaansa vapaaehtoistyössä. Yhdessä tekemällä voimme auttaa muita. Pomarkun alueella diakoniatyössä toimii iloinen vapaaehtoisten joukko, johon kaikenikäiset ovat tervetulleita.

Diakoniatyön vastaanotto seurakuntakodilla.

Yhteyshenkilö: diakoni  Anne-Maarit Lahtivirta, 044 7310 204

Lähetystyö

Lähetystyön tukeminen Pomarkun alueella on aktiivista. Haluamme olla mukana tekemässä lähetystyötä Jeesuksen antaman käskyn mukaisesti (Matt. 28:18–20). Lähetystyö on esillä messuissa ja seurakunnan tilaisuuksissa. 

Haluatko sinäkin olla mukana lähetystyössä? Voit olla mukana rukoilemalla lähettiemme työn puolesta ja tukemalla heidän työtään taloudellisesti, sekä osallistumalla vaikkapa lähetysiltoihin tai erilaisiin lähetystempauksiin, joita seurakunnassa järjestetään. Pomarkun alue tukee Noormarkun seurakunnan lähettejä: Sanna Suutari Kyproksella Suomen Evankelis-Luterilaisen Kansanlähetyksen kautta ja Virpi Otienoa Keniassa ja Kirsi Vimparia Virossa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta. Yhteyttä pidetään myös Sodderin ystävyysseurakuntaan.

Yhteyshenkilö: kappalainen Hannu Anttoora.

Ota yhteyttä

Kappalainen
Noormarkun seurakunta
Tornitie 1
29630 Pomarkku

Pomarkun alue, lähetystyö.

Nuorisotyönohjaaja
Noormarkun seurakunta
Tornitie 1
29630 Pomarkku

Pomarkun alueen nuorisotyö

ma diakoni, Noormarkun ja Pomarkun alue. Virkavapaalla alkaen 15.3.2024.
Noormarkun seurakunta

Vanhustyö, yleinen diakonia, diakonian vapaaehtoistyö