Pomarkussa tapahtuu

Pomarkun seurakunta liittyi Noormarkun seurakuntaan ja samalla Porin seurakuntayhtymään 1.1.2019. Toiminta jatkuu uudessa rakenteessa myös paikallisesti aikaisempaan tapaan Pomarkun kirkonmäellä ja seurakuntalaisten keskuudessa.

Jumalan lasten yhteisö elää Jumalan armosta arjessa ja juhlassa. Sinua kutsutaan mukaan juuri sellaisena kuin olet. Jumalan armon varassa voimme olla, elää ja palvella – nyt ja aina.

Tältä sivulta löydät tietoa seurakuntamme säännöllisestä toiminnasta sekä eri ikäryhmille suunnatusta toiminnasta. Lisätietoja saat myös Pomarkun alueen työntekijöiltä. Tapaamisiin!

Lapsille ja lapsiperheille

Pomarkun seurakuntakodilla kokoontuu viikottain päiväkerhoryhmä 4–6 -vuotiaille lapsille sekjä perhekerho lapsille ja vanhemmille. Toimintaa on myös lapsille ja varhaisnuorille. Katso myös lasten Kyyhkyskuorosta musiikki-otsikon alta.

Yhteyshenkilöt: lastenohjaaja Irene Suomi ja nuorisotyönohjaaja Anja Jalonen.

Nuorille

Nuorten toiminnasta voit löytää oman paikkasi porukassa, seurakunnassa – Jumalan perheessä. Viikoittaiset nyyttärinuortenillat pappilassa perjantaisin klo 18. Vuoden eka nuortenilta on pappilassa 11.1. Klo 18. Teemme retkiä lähialueiden tapahtumiin ja mm. Maata Näkyvissä -festareille Turkuun marraskuussa.

Isoskoulutus on kasvupaikka seurakunnan yhteyteen, ja eväiden tarjoamista isosen tehtävissä toimimiseen. Isko kokoontuu pappilassa joka 3. viikko puolitoista tuntia kerrallaan.

Yhteyshenkilö: nuorisotyönohjaaja Anja Jalonen.

Aikuisille

Jumalanpalvelusten lisäksi Pomarkussa kokoonnutaan lähetys-, diakonia ja seurakuntailtoihin. Pappilassa kokoontuu avoin työikäisten raamattupiiri ja seurakuntakodilla Naisten keskustelu- ja raamattupiiri.

Yhteyshenkilö: kappalainen Hannu Anttoora.

Messut kirkossa (Jumalanpalvelus ja uskonelämä)

Pomarkun kirkossa kokoonnutaan messuun pääsääntöisesti joka sunnuntai ja pyhäpäivä normaaliin tapaan klo 10. Tervetuloa mukaan kotikirkon messuyhteisöön elämään Jumalan lahjojen yhteydessä. Halutessasi olet tervetullut myös erilaisiin palvelutehtäviin, kuorolaiseksi tai vaikka kirkkokahvittajaksi. Kesäaikana messuja on myös Pomarkun vanhassa kirkossa. Messun jälkeen kohtaamme toisiamme yleensä kirkkokahvien yhteydessä kirkon takaosassa. Lapsille on kirkossa Lastenkappeli ja silloin tällöin sakastipyhäkoulu saarnan aikana.

Yhteyshenkilöt: kappalainen Hannu Anttoora ja kanttori Hilkka Toikka.

Musiikki

Gospelin iloa ja sykettä

PRO-kuoro on projektiluonteisesti kokoontuva kuoro, joka laulaa hyvällä sykkeellä gospel-musiikkia, bändin kanssa ja ilman. Välillä lauletaan moniäänisesti, joskus yksiäänisesti. Kuoro laulaa mm. seurakunnan omissa Lähde-messuissa. Perinteenä on lähes jokavuotinen, tasokas joulukonsertti. Miehet ja naiset ovat tervetulleita kuoroon, ei pääsykoetta.

Soitto virtaa…

nuorekkaassa River-bändissä. Tavoitteena on antaa nuorille soittajille rohkaisua, kokemuksia yhteissoitosta, hyviä eväitä elämään. Bändi säestää PRO-kuoroa ja muita laulajia sekä musisoi messuissa. Bändiin ovat tervetulleita erilaisten instrumenttien soittajat. Yhteyshenkilönä on Jukka Hietamäki, 0500-688196.

Perinteistä vai ei?

Kirkkokuoro harjoittelee torstaisin klo 16.30–18 seurakuntakodilla. Kuoro laulaa 3- ja 4-äänisiä lauluja, palvelee usein messuissa ja vierailee vanhainkodilla ja muissa palvelulaitoksissa. Miehet ja naiset ovat tervetulleita, pääsykoetta ei ole.

Iloa lapsille

Kyyhkyskuoro on 6–14 -vuotiaiden oma kuoro. Se harjoittelee projektiluonteisesti pari kertaa ennen esiintymisiä, jotka ovat lähinnä perhekirkoissa. Kuoro laulaa iloisia lauluja Jeesuksesta. Tämä on kaikkien lasten juttu.

Laululukkoja auki

Avoin lauluryhmä on projektiluonteisesti kokoontuva joukko, joka laulaa 1-äänisesti. Yhdessä koetaan laulamisen iloa, opitaan uutta, rohkaistutaan käyttämään omaa ääntä. Kaikki lauluhaluiset ovat tervetulleita.

Toimitusten musiikki

Kanttori keskustelee mielellään myös hautajaisten, häiden ja kastetilaisuuksien musiikista. Otathan rohkeasti yhteyttä.

Konsertit

Vuosittain järjestetään muutama konsertti kirkossa, ulkona ym. Tietoja saa seurakuntatiedoista.

Ota yhteyttä kanttori Hilkka Toikka.

Lähetys- ja avustustyö

Diakoniatyössä otetaan ihminen huomioon kokonaisvaltaisesti. Jo seurakunnan alkuaikoina osa työntekijöistä erotettiin huolehtimaan köyhistä, yksinäisistä ja sairaista. Heikoimmista huolehtiminen on seurakunnan tehtävä Jumalan sanan julistamisen rinnalla. Nälkäinen saa leipää, yksinäinen saa seuraa ja ahdistunut rukousapua.

Diakoniatyö palvelee niitä, jotka tarvitsevat tukea elämän kriiseissä. Diakoniatyö palvelee myös niitä, jotka haluavat auttaa muita ja etsivät paikkaansa vapaaehtoistyössä. Yhdessä tekemällä voimme auttaa muita. Pomarkun alueella diakoniatyössä toimii iloinen vapaaehtoisten joukko, johon kaikenikäiset ovat tervetulleita.

Yhteyshenkilö: diakoni Hanna-Leena Piittala (virkavapaalla 28.2.2019 asti).

Lähetystyön tukeminen Pomarkun alueella on aktiivista. Haluamme olla mukana tekemässä lähetystyötä Jeesuksen antaman käskyn mukaisesti (Matt. 28:18–20). Lähetystyö on esillä messuissa ja seurakunnan tilaisuuksissa.

Haluatko sinäkin olla mukana lähetystyössä? Voit olla mukana rukoilemalla lähettiemme työn puolesta ja tukemalla heidän työtään taloudellisesti, sekä osallistumalla vaikkapa lähetysiltoihin tai erilaisiin lähetystempauksiin, joita seurakunnassa järjestetään. Pomarkun alue tukee Hukarin perheen työtä Japanissa Suomen Evankelis-Luterilaisen Kansanlähetyksen kautta ja lähetystyötä Keniassa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta. Yhteyttä pidetään myös Sodderin ystävyysseurakuntaan ja Kirsi ja Marko Piittalan työhön Jerusalemissa.

Yhteyshenkilö: kappalainen Hannu Anttoora.

Pomarkun alue Facebookissa

Kappalainen