Tervetuloa rippikouluun!

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin alkaa 7.10.2019 klo 18 ja päättyy 13.10.2019.
Paikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vuoden 2020 rippikouluryhmät löydät täältä.

Tältä sivulta löydät vastaukset kysymyksiin:

• Mitä rippikoulu on?
  • Voinko käydä rippikoulun toisessa seurakunnassa / muualla?
  • Mitä rippikoulu maksaa?
  • En kuulu kirkkoon, voinko tulla rippikouluun?
  • Rippikouluaikana ehtoolliselle?

Mikä rippikoulu on?

Rippikoulu on yhteinen matka, jonka aikana keskustelet, ihmettelet ja opit uusia asioita itsestäsi, elämästä ja uskosta. Rippikoulu on monelle unohtumatonta aikaa.

Rippikoulua käydään noin puoli vuotta. Ryhmä tapaa noin 1–2 kertaa kuukaudessa. Kaikki kokoontumiset ovat osa rippikoulua – pidäthän siis huolen siitä, että ilmoitat kaikista esteistä etukäteen omalle rippikouluopettajallesi ja neuvottelet korvaavista tehtävistä!  Kolmen selvittämättömän poissaolon jälkeen rippikoulu katsotaan keskeytyneeksi. Leiripäivistä ei voi olla poissa.

Voinko käydä rippikoulun toisessa seurakunnassa / muualla?

Kotiseurakunnallasi on velvollisuus tarjota sinulle rippikoulumahdollisuus. Voit kuitenkin käydä rippikoulun toisessa seurakunnassa tai mennä vaikkapa järjestön tai herätysliikkeen rippikouluun. Noudata silloin alla olevia ohjeita!

Haluan käydä rippikoulun toisessa Porin seurakunnassa / En kuulu Keski-Poriin, mutta haluan käydä rippikoulun Keski-Porissa:

1. Ensisijaisesti rippikouluun ilmoittaudutaan omaan kotiseurakuntaan. Keski-Porin seurakunnan sähköinen ilmoittautuminen on 7.-13.10.2019. Ilmoittautuminen tapahtuu netissä.
  2. Ilmoittautuneet saavat tiedon omasta rippikouluryhmästään viimeistään viikolla 44.
  3. Muista seurakunnista tulevat voivat myös ilmoittautua sähköisen ilmoittautumisen aikana. Muista kertoa ilmoittautumisen yhteydessä, mihin seurakuntaan kuulut.
  4. Muistathan peruuttaa aikaisemman ilmoittautumisesti toiseen seurakuntaan!

Kuulun Keski-Porin seurakuntaan, mutta olen menossa seuran / järjestön / herätysliikkeen / muun toimijan rippikouluun:

1. Ilmoittautu Keski-Poriin normaalisti 7.-13.10. ja valitse ryhmäksesi Muualla rippikoulun käyvät.
  2. Ennen leirijaksoasi sinun tulee tutustua oman seurakuntasi toimintaan yhdessä ryhmän kanssa. Saat tutustumisajasta todistuksen, jonka tarvitset osallistuaksesi leirille.

Mitä rippikoulu maksaa?

Rippikoulun leirimaksu riippuu leirin pituudesta (15,00 euroa/vuorokausi). Leirimaksu kattaa osan kuluista, joita aiheutuu esim. bussikuljetuksista, täysihoidosta ja vakuutuksista. Kaupunkiripari on ilmainen. Nuori saa seurakunnalta lahjaksi oppikirjan sekä Raamatun.

Leirille lähtö ei kaadu esim. vanhempien työttömyyteen. Leirimaksusta on mahdollista hakea vapautusta. Liitteeksi tarvitaan sosiaaliviranomaisen tai oman seurakunnan diakoniatyöntekijän lausunto. Kysy lisää seurakuntamme diakoneilta.

En kuulu kirkkoon, voinko tulla rippikouluun?

Jos et kuulu kirkkoon tai sinua ei ole kastettu, olet silti tervetullut rippikouluun! Ilmoittaudu sähköisesti kaikkien muiden tavoin.
Oma rippipappisi ottaa myöhemmin yhteyttä kotiin tarvittavien papereiden täyttämistä varten. Nuori, jota ei ole kastettu eikä kuulu kirkkoon, tarvitsee kastetta varten molempien huoltajien allekirjoituksen.

Rippikouluaikana ehtoolliselle?

Ehtoollinen on osa rippikoulua. Rippikoulun aikana keskustelemme ehtoollisesta ja järjestämme ehtoollisopetusta. Osallistut siis rippikouluaikana ehtoolliselle opettajasi ja oman ryhmäsi kanssa.

Katso myös:

Keski-Porin seurakunta
Eteläpuisto 10B 3. krs
28100 PORI

Nuoriso- ja rippikoulutyö. Viikkovapaat pääsääntöisesti ma-ti.