Porin Teljän kirkko

Koivistonpuistikko 50 , 28130 Pori
Vahtimestari 0400 309 841, Varaukset 0447 309 666

Kesäinen ilmakuva Porin Teljän kirkosta

Porin Teljän kirkko on valmistunut vuonna 1973. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Olaf Küttner Ky. Kirkon monikäyttöisissä tiloissa kokoontuu osa seurakunnan kerhoista, piireistä ja kuoroista. Tiloissa on myös diakoniatyöntekijän vastaanotto.

Jumalanpalvelus on joka sunnuntai klo 10. Keskiviikkoisin (kesätaukoa lukuunottamatta) on Siunaavan yhteyden keskiviikko eli Teljän SYKE, jolloin on tarjolla ravintoa niin sielulle kuin ruumiille ja avoinna on myös kirkon Helmikellari-kirppis.

Teljän kirkko on suosittu konserttien järjestämispaikka. Kirkon urut on valmistanut Kangasalan urkutehdas vuonna 1975 (opus 935). Uruissa on 34 äänikertaa, sähköhallinta, kolme sormiota sekä jalkio. Urkujen ulkoasu on suunniteltu yhdessä arkkitehtitoimisto Küttnerin kanssa. Urkukaappi on tehty punapyökistä, kuten kirkon muukin sisustus. Punahonkaisen Jeesus-lasta esittävän alttariveistoksen on tehnyt Eva Ryynänen.

Kirkon C-mallin Steinway-flyygeli on hankittu vuonna 2003. Rahoitus flyygeliin saatiin osittain vapaaehtoisten lahjoitusten ja talkootyön tuloksena. Kirkossa ovat konsertoineet useat  Suomen tunnetuimmista pianisteista.

Kirkon tiloista osaa vuokrataan tilaisuuksien järjestämiseen. Vuokrattavia tiloja ovat kirkkosali, Koivulasali ja Haavi. Varaustiedustelut Porin Teljän seurakuntatoimistoon p. 0447 309 666. Tilaa koskevat kysymykset vahtimestarille p. 0400 309 841.

Tilatiedot

Kirkkotiloissa on esteetön kulku kirkkosaliin ja Koivulasallin, yläkerrokseen pääsee tuolihissillä. Ylä- ja alakerrassa on molemmissa kaksi vessaa. Yläkerran vessoissa on potat. Alakerrassa on esteetön vessa, jossa on lastenhoitopöytä ja potta. Käytettävissä on myös siirrettävä datatykki. Tarkat keittiön ja laitteiden käyttöohjeet ovat kansiossa keittiössä. Tutustu ohjeisiin ennen keittiössä työskentelyn aloittamista.

Kotikirkko tutuksi valokuvin 2021 - Kuvat ja teksti Sari Nyberg-TuominenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Varusteet kirkkosalissa:

• istumapaikat 438 henkilölle
  • urut (käytöstä sovittava erikseen)
  • flyygeli (käytöstä sovittava erikseen)
  • kuoroparvi
  • äänentoistojärjestelmä
  • mikrofonit (kaulus- ja käsimikrofonit)
  • videotykki ja kangas

Varusteet Koivulasalissa:

• istumapaikat 88 hengelle
  • 11 kahdeksanhengen ruokapöytää
  • kaksi syöttötuolia (lisäksi saatavana käyttöön kaksi syöttötuolia muista tiloista)
  • kahvi- ja ruokailuvälineet 88 hengelle
  • tarjoilupöytä
  • tarjoiluastiat
  • pöytäliinat (vain tilauksesta, erillinen veloitus)
  • mehukannut
  • maljakot
  • kynttilänjalat
  • valkokangas
  • piano
  • valmistuskeittiö, jossa mm. kahvinkeittimet, vedenkeitin, mikroaaltouuni ja kylmiötilat

Varusteet Haavissa (sijaitsee yläkerrassa):

• kaksi sohvaa ja sohvapöytä
  • pöytä kymmenelle hengelle
  • kahviastiasto kymmenelle hengelle
  • vesipiste
  • vedenkeitin
  • kahvinkeitin
  • mikroaaltouuni
  • jääkaappi

Paikoitus

Kirkon sivulla on parkkialue. Lisäksi käytettävissä on tienvarsipaikkoja.

Kirkkosali

Koivulasali

Keittiö

Kahvinkeittimet

Lautaset

Haavi - kokoustila

Haavi - keittoseinä, kokoustilan yhteydessä

Lastenhoitohuone

Maria, Herran äiti - Ritva Nummisen ikoninäyttely

Tervetuloa tutustumaan Ritva Nummisen Maria-aiheiseen ikoninäyttelyyn Teljän kirkolle ma-pe klo 11–14 ajalla 13.7.–27.8.. Näyttely ei ole avoinna 13.8. ja 16.8.. Ryhmille vierailut erikseen sopimalla.

Koivistonpuistikko 50, 28130 Pori

Porin Teljän messu (myös Facebookissa)

Tervetuloa messuun! Messu striimataan myös Facebookiin Porin Teljän seurakunta -sivulle.

Suvi-illan Sävelhartaus

Suvi-illan Sävelhartaus -sarja tarjoilee jälleen monipuolisesti musiikkia elokuun iltoihin. Tänä vuonna ohjelmassa on muun muassa Olli Kortekankaan säveltämä kirkko-ooppera ja Paavali Jumppasen tulkintaa Beethovenin musiikista. Konserttisarjan taiteilijoina ovat Arttu Ollikainen, Kalle Virtanen, Stefanie Tuurna, Nicholas Söderlund, Kari Vuola, Tuulia Ylönen, Marko Ylönen, Jukka Nykänen, Minna Tervamäki, Paavali Jumppanen, Carl-Henrik Fernandi, Markus Wargh ja Liisa Aaltola. Tervetuloa!

Kesäraamattupiiri klo 16

Tervetuloa kesäraamattupiiriin Teljän kirkolle! Piiriin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen vaan olet tervetullut saapumaan paikalle, kun huolehdimme turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja että osallistumme vain terveenä. Maskisuositus on edelleen voimassa.