Porin Teljän kirkko

Kesäinen ilmakuva Porin Teljän kirkosta

0400309841 Vahtimestari

0447309666 Varaukset

KIrkkosali 438 henkilölle (konsertit), Koivula-sali 88 henkilölle.

Tilatiedot

Kirkkotiloissa on esteetön kulku kirkkosaliin ja Koivulasallin, yläkerrokseen pääsee tuolihissillä. Ylä- ja alakerrassa on molemmissa kaksi vessaa. Yläkerran vessoissa on potat. Alakerrassa on esteetön vessa, jossa on lastenhoitopöytä ja potta. Käytettävissä on myös siirrettävä datatykki. Tarkat keittiön ja laitteiden käyttöohjeet ovat kansiossa keittiössä. Tutustu ohjeisiin ennen keittiössä työskentelyn aloittamista.

Kotikirkko tutuksi valokuvin 2021 - Kuvat ja teksti Sari Nyberg-TuominenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Varusteet kirkkosalissa:

• istumapaikat 438 henkilölle
  • urut (käytöstä sovittava erikseen)
  • flyygeli (käytöstä sovittava erikseen)
  • kuoroparvi
  • äänentoistojärjestelmä
  • mikrofonit (kaulus- ja käsimikrofonit)
  • videotykki ja kangas

Varusteet Koivulasalissa:

• istumapaikat 88 hengelle
  • 11 kahdeksanhengen ruokapöytää
  • kaksi syöttötuolia (lisäksi saatavana käyttöön kaksi syöttötuolia muista tiloista)
  • kahvi- ja ruokailuvälineet 88 hengelle
  • tarjoilupöytä
  • tarjoiluastiat
  • pöytäliinat (vain tilauksesta, erillinen veloitus)
  • mehukannut
  • maljakot
  • kynttilänjalat
  • valkokangas
  • piano
  • valmistuskeittiö, jossa mm. kahvinkeittimet, vedenkeitin, mikroaaltouuni ja kylmiötilat

Varusteet Haavissa (sijaitsee yläkerrassa):

• kaksi sohvaa ja sohvapöytä
  • pöytä kymmenelle hengelle
  • kahviastiasto kymmenelle hengelle
  • vesipiste
  • vedenkeitin
  • kahvinkeitin
  • mikroaaltouuni
  • jääkaappi

Paikoitus

Kirkon sivulla on parkkialue. Lisäksi käytettävissä on tienvarsipaikkoja.

Porin Teljän kirkko on valmistunut vuonna 1973. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Olaf Küttner Ky. Kirkon monikäyttöisissä tiloissa kokoontuu osa seurakunnan kerhoista, piireistä ja kuoroista. Tiloissa on myös diakoniatyöntekijän vastaanotto.

Jumalanpalvelus on joka sunnuntai klo 10. Keskiviikkoisin (kesätaukoa lukuunottamatta) on Siunaavan yhteyden keskiviikko eli Teljän SYKE, jolloin on tarjolla ravintoa niin sielulle kuin ruumiille ja avoinna on myös kirkon Helmikellari-kirppis.

Teljän kirkko on suosittu konserttien järjestämispaikka. Kirkon urut on valmistanut Kangasalan urkutehdas vuonna 1975 (opus 935). Uruissa on 34 äänikertaa, sähköhallinta, kolme sormiota sekä jalkio. Urkujen ulkoasu on suunniteltu yhdessä arkkitehtitoimisto Küttnerin kanssa. Urkukaappi on tehty punapyökistä, kuten kirkon muukin sisustus. Punahonkaisen Jeesus-lasta esittävän alttariveistoksen on tehnyt Eva Ryynänen.

Kirkon C-mallin Steinway-flyygeli on hankittu vuonna 2003. Rahoitus flyygeliin saatiin osittain vapaaehtoisten lahjoitusten ja talkootyön tuloksena. Kirkossa ovat konsertoineet useat  Suomen tunnetuimmista pianisteista.

Kirkon tiloista osaa vuokrataan tilaisuuksien järjestämiseen. Vuokrattavia tiloja ovat kirkkosali, Koivulasali ja Haavi. Varaustiedustelut Porin Teljän seurakuntatoimistoon p. 0447 309 666. Tilaa koskevat kysymykset vahtimestarille p. 0400 309 841.

Kirkkosali

Koivulasali

Keittiö

Kahvinkeittimet

Lautaset

Haavi - kokoustila

Haavi - keittoseinä, kokoustilan yhteydessä

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
wc wc

Teljän kirkon joulumyyjäiset

Teljän kirkon joulumyyjäisistä löydät herkkuja ja lahjoja!

Klassinen joulu Satakunnassa -konsertti klo 18

Klassinen joulu Satakunnassa -konsertissa klassista joulumusiikkia ja kaksi kantaesitystä.

Konsertin järjestää Satakunnan Soitannollinen Seura ry yhdessä Teljän seurakunnan kanssa.

Porin Teljän messu

Tervetuloa messuun!

Kauneimmat joululaulut

Kauneimmat joululaulut Teljän kirkossa

Teljän SYKE - Yhteisöllinen ruokailu/tapahtuma

Syömme yhdessä ja myös hengen ravintoa on tarjolla joka keskiviikko

Musiikkivartti

Rukouspiiri

Tule rukoilemaan joka keskiviikko Teljän kirkolle

Teljän kirjallisuuspiiri klo 18

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 18-19.30 Teljän kirkolla ellei toisin ole mainittu. Jokaisessa tapaamisessa keskustellaan edellisessä tapaamisessa yhdessä valitusta kirjasta. Kuukauden kirja ilmoitetaan Kirkkosanomissa, Teljän kirkon ilmoitustaululla sekä Porin Teljän seurakunnan Facebook-sivuilla. Mukaan voi tulla milloin haluaa eikä kirjaa tarvitse lukea etukäteen.