DIAKONIA

Mitä diakonia on? 

Diakonia on Jeesuksen esimerkistä lähtevää työtä lähimmäisen auttamiseksi erilaisissa elämäntilanteissa. Diakoniatyö antaa sosiaalista, henkistä ja hengellistä  sekä taloudellista tukea surun, yksinäisyyden, mielenterveysongelmien, sairauden, muun kriisin tai arjen haasteen kohdatessa. Diakoniatyöntekijältä voit myös tarvittaessa saada apua etsiessäsi  seurakunnan, kaupungin ja järjestöjen tarjoamia palveluja.   

Lisäksi Keski-Porissa diakoniatyö järjestää ihmisiä yhdistävää ja osallistavaa toimintaa esimerkiksi ryhmien, retkien, leirien, vapaaehtoistoiminnan ja hartauksien muodossa. 

Taloudellinen apu

Taloudellinen apu on määritelty kertaluontoiseksi ja tilapäiseksi avustamiseksi odottamattomissa kriisitilanteissa. Diakoniatyöntekijä haastattelee aina avustuksenhakijaa ja hakijan kokonaistilanne kartoitetaan. Avustuspäätökset pohjautuvat diakoniatyöntekijän tai diakoniatiimin harkintaan. Diakoniatyöntekijän kanssa voi yhdessä pohtia taloudellisten vaikeuksien syitä ja miettiä vaihtoehtoja niistä selviytymiseen. Tavoitteena on tukea asiakkaan selviytymistä ja tarvittaessa ohjata hänet saamaan apua myös muualta. Vastuu kansalaisten perustoimeentulosta kuuluu lakisääteisesti yhteiskunnalle.  

Ajanvaraaminen

Keski-Porin seurakunta on jaettu alueisiin ja jokaisella alueella on oma työntekijänsä. Voit varata ajan oman asuinalueen diakoniatyöntekijälle puhelimitse tai sähköpostitse.  

Jos asiasi koskee taloudellista avustamista, otathan mukaasi tiliotteesi ja viimeisimmän toimeentulotukipäätöksen. Tulethan tapaamiseen päihteettä. 

Ota yhteyttä

Diakonian viranhaltija
Keski-Porin seurakunta
Alahangantie 1
28190 Pori

Työpiste Pormestarinluodon seurakuntakodilla. Alue Pormestarinluoto.

Diakoniatyöntekijä
Keski-Porin seurakunta
Eteläpuisto 10 A, 4 krs
28100 Pori

Työalueet Aittaluoto, Karjaranta, Lukkarinsanta ja perhetyö

Diakoniatyöntekijä, Toukari, Lyttylä ja Toejoki
Keski-Porin seurakunta
Eteläpuisto 10 A, 4. krs
28100 Pori

Vapaaehtoistyö, kirkkokahvitus, Mikonkoto (kahvila-kirpputori) Päivystys Lyttylän rukoushuoneella joka kuun 1. perjantai, ajanvaraus 0400 309 767.

Diakoniatyöntekijä
Keski-Porin seurakunta
Ruosniementie 162
28220 Pori

Työpiste Ruosniemen kirkolla.

Diakoniatyöntekijä
Keski-Porin seurakunta
Eteläpuisto 10 A, 4. krs
28100 Pori

Työalueet ydinkeskusta ja viides osa