Ilmoittautuminen rippikouluun 2020

Länsi-Porin seurakuntaan kuuluvat vuonna 2005 syntyneet nuoret saavat syyskuun 2019 puolivälissä lehden, jossa heidät kutsutaan rippikouluun. Riparilehdestä löydät ohjeet ilmoittautumista varten.

Jos et kuulu kirkkoon, mutta haluat rippikouluun, voit syyskuun lopulla noutaa Riparilehden Länsi-Porin seurakuntatoimistosta (avoinna arkisin 9-15).

Ilmoittautuminen rippikouluun  tästä linkistä!

Ilmoittautuminen Lapin riparille  tästä linkistä!

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin tapahtuu 7.-13.10.2019.

Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti.

Ilmoittautumislinkki aukeaa 7.10.19 klo 18.00.

Valmistaudu etukäteen! Valitse useita ryhmiä, joihin ilmoittaudut ja varmista, että sinulla on huoltajiesi tiedot käsillä ilmoittautumishetkellä.

Ilmoittautumislomakkeeseen täytät:

• Ryhmätoiveesi (vähintään 4 kpl)
  • Omat tietosi
  • Huoltajiesi tiedot

Kaverikoodi

Kaverikoodi kuuluu sähköiseen ilmoittautumiseen. Kaverikoodin avulla näemme, että haluat kaverisi kanssa samaan ryhmään. Valmistaudu kuitenkin siihen, ettette ehkä yhdessä mahdu ykkösvaihtoehtoryhmäänne!

Näin käytät kaverikoodia:

1. Ilmoittaudu rippikouluun sähköisen järjestelmän kautta.
  2. Kun olet lähettänyt ilmoittautumiskaavakkeesi, ruudulle ilmestyy kaverikoodi.
  3. Anna kaverikoodi kaverillesi. Huom! Voit antaa kaverikoodin vain yhdelle ystävällesi.
  4. Kaverisi ilmoittautuu rippikouluun sähköisen järjestelmän kautta ja syöttää kaverikoodin heti ilmoittautumislomakkeen alussa. Ryhmätoiveenne ovat nyt automaattisesti samat, niitä ei saa enää muuttaa.
  5. Pyrimme siihen, että pääsette kaverin kanssa samaan ryhmään (mutta se ei ehkä ole ryhmätoiveidenne ykkösvaihtoehto!).
  6. Vietätte kaverisi kanssa yhdessä riparin.

Huom! Jos syötät kaverikoodin lomakkeen alussa, et saa omaa kaverikoodia. Voit joko antaa tai vastaanottaa kaverikoodin, et molempia.

Kuulutko toiseen seurakuntaan?

Haluatko Länsi-Porin rippikouluun, mutta kuulut johonkin muuhun seurakuntaan?

Ensisijaisesti rippikouluun ilmoittaudutaan omassa seurakunnassa. Jos leireille jää tilaa, voi vapaita rippikoulupaikkoja tiedustella muista seurakunnista.

Minkälaiseen rippikouluun voin ilmoittautua?

Rippikoulun voi käydä leirinä, kaupunkiriparina tai pienryhmässä. Katso tämän vuoden vaihtoehdot kohdasta Millaisen rippikoulun valitsen (Riparilehti s. 9). Tavoitteena valinnassa on, että rippikoulusta ei tarvitse selviytyä yli omien voimavarojen, vaan että se olisi ilo ja että nuori saisi olla sellainen kuin on.

Rippikoulu ja sen leirijaksolla olo edellyttää nuorelta (ja vanhemmilta) yhteisiin pelisääntöihin ja hyvään käytökseen sitoutumista ja sitä, että nuori jaksaa olla isossa ryhmässä aamusta iltaan noin viikon (leirin vahvuus on 24 rippikoululaista, puolet tyttöjä ja puolet poikia, yhteensä noin 33 henkilöä).

Cityriparin aktiivijakso on viikolla 8. Cityriparin sisältö ovat paljolti sama kuin leirilläkin, mutta iltaisin ehtii omiin harrastuksiin ja yöt saa nukkua omassa sängyssä kotona.

Osalle nuorista sopii paremmin jo ehkä koulustakin tuttu pienryhmässä olo ja lyhyempi kokoontumisaika, jossa nuorella on mahdollisuus saada yksilöllisempää huomiota.

Länsi-Porissa käy rippikoulun vuonna 2020 noin 190 rippikoululaista. Siksi on selvää, että jokainen ei voi millään päästä juuri sille leirille, jolle ensisijaisesti haluaisi. Tämän vuoksi leririvaihoehtoja pitää valita vähintään neljä.

Kaksikielinen rippikoulu / tvåspåkig skriba

Skriftskolan använder både finska och svenska. Deltagaren behöver inte vara tvåspråkig - ett intresse att lära sig nytt räcker! Undervisningen erbjuds på både finska ocv svenska.

Rippikoulussa käytetään sekä suomea että ruotsia. Rippikoululaisen ei tarvitse olla kaksikeilinen - kiinnostus uuden oppimista kohtaan riittää. Opetus tapahtuu sekä suomeksi että ruotsiksi.

Lapin ripari

Länsi - Porin seurakunta järjestää yhdessä Meri - Porin seurakunnan kanssa Lapin riparin Saariselällä. Majoitus on Tievatuvan kurssikeskuksessa. Tämän leirin hinta on 550€ ja se toteutetaan, jos lähtijöitä on vähintään 20.

Hinta sisältää kuljetukset, majoituksen, ruokailun, retkieväät ja oppimateriaalit, sekä sisäänpääsymäksut mahdollisiin vierailukohteisiin. Ilmoittautuminen myös Lapin riparille tapahtuu sähköisesti.
Ilmoittaudu lisäksi normaalisti oman seurakuntasi rippileirille, että et jää ilman rippikoulupaikkaa, jos Lapin riparille ei ole tarpeeksi tulijoita  tai  jos lähtijöitä on niin paljon, että kaikki eivät mahdu. Etusijalla leirille ovat Länsi - Porin ja Meri - Porin seurakuntiin kuuluvat nuoret.

Leirin/ryhmän vaihtamisesta

Jokainen rippikoulu suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti. Siksi leirien vaihtaminen ilmoittautumisen ja rippikoulujen alkamisen jälkeen on hyvin vaikeaa. Täten pyydämmekin sinua, tuleva rippikoululainen, yhdessä vanhempiesi ja kaverisi kanssa miettimään tarkoin eri vaihtoehtoja ja ajankohtia. Muista ottaa huomioon myös harrastuksesi!

Jos kuitenkin pian ilmoittautumisen jälkeen nuori huomaa, että ryhmän olisi parempi olla toinen, vapaita leiripaikkoja voi kysyä puhelimitse 0400-309 818/Marja Lehtonen.

Lapsi- ja nuorisotyönohjaaja
Länsi-Porin seurakunta