Ilmoittautuminen rippikouluun

 

TÄRKEÄ TIEDOTE, LUE TÄMÄ ENNEN ILMOITTAUTUMISTASI RIPPIKOULUUN! 

21.9.2022 tulleen tiedon mukaan Silokallion toimintakeskuksen majoitustilat eivät ole käytössä kuntokartoituksessa ilmenneiden puutteiden vuoksi vuodelle 2023. Tästä johtuen Riparit 2023 -lehdessä ilmoitettujen leirien ajankohtiin ja paikkoihin on tullut muutoksia. 

 

Jos et kuulu kirkkoon, mutta haluat rippikouluun, voit noutaa Riparilehden Länsi-Porin seurakuntatoimistosta (avoinna arkisin klo 9-11 ja klo 12-14).

Ilmoittautuminen rippikouluun  tästä linkistä!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ilmoittautuminen vuoden 2023 rippileireille tapahtuu 3.-4.1.2023.

Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti.

Ilmoittautumislinkki on auki 3.1.23 klo 10.00 - 4.1.23 klo 23.59

Valmistaudu etukäteen! Valitse useita ryhmiä (vähintään kuitenkin neljä ryhmää), joihin ilmoittaudut ja varmista, että sinulla on huoltajiesi tiedot käsillä ilmoittautumishetkellä.  Nämä neljä joihin ilmoittaudut eivät ole paremmuusjärjestyksessä, vaan sellaisia joihin pystyt osallistumaan!

Ilmoittautumislomakkeeseen täytät:

 • Ryhmätoiveesi (vähintään 4 kpl)
 • Omat tietosi
 • Huoltajiesi tiedot

Kaverikoodi

Kaverikoodi kuuluu sähköiseen ilmoittautumiseen. Kaverikoodin avulla näemme, että haluat kaverisi kanssa samaan ryhmään. Valmistaudu kuitenkin siihen, ettette ehkä yhdessä mahdu ykkösvaihtoehtoryhmäänne!

Näin käytät kaverikoodia:

 1. Ilmoittaudu rippikouluun sähköisen järjestelmän kautta.
 2. Kun olet lähettänyt ilmoittautumiskaavakkeesi, ruudulle ilmestyy kaverikoodi. 
 3. Anna kaverikoodi kaverillesi. Huom! Voit antaa kaverikoodin vain yhdelle ystävällesi.
 4. Kaverisi ilmoittautuu rippikouluun sähköisen järjestelmän kautta ja syöttää kaverikoodin heti ilmoittautumislomakkeen alussa. Ryhmätoiveenne ovat nyt automaattisesti samat, niitä ei saa enää muuttaa.
 5. Pyrimme siihen, että pääsette kaverin kanssa samaan ryhmään (mutta se ei ehkä ole ryhmätoiveidenne ykkösvaihtoehto!).
 6. Vietätte kaverisi kanssa yhdessä riparin.

  Huom! Jos syötät kaverikoodin lomakkeen alussa, et saa omaa kaverikoodia. Voit joko antaa tai vastaanottaa kaverikoodin, et molempia.

Kuulutko toiseen seurakuntaan?

Haluatko Länsi-Porin rippikouluun, mutta kuulut johonkin muuhun seurakuntaan?

Ensisijaisesti rippikouluun ilmoittaudutaan omassa seurakunnassa. 

Minkälaiseen rippikouluun voin ilmoittautua?

Rippikoulun voi käydä leirinä, kaupunkiriparina tai pienryhmässä. Katso tämän vuoden vaihtoehdot kohdasta Millaisen rippikoulun valitsen (Riparilehti s. 9). Tavoitteena valinnassa on, että rippikoulusta ei tarvitse selviytyä yli omien voimavarojen, vaan että se olisi ilo ja että nuori saisi olla sellainen kuin on.

Rippikoulu ja sen leirijaksolla olo edellyttää nuorelta (ja vanhemmilta) yhteisiin pelisääntöihin ja hyvään käytökseen sitoutumista ja sitä, että nuori jaksaa olla isossa ryhmässä aamusta iltaan noin viikon (leirin vahvuus on 24 rippikoululaista, puolet tyttöjä ja puolet poikia, yhteensä noin 33 henkilöä).

Osalle nuorista sopii paremmin jo ehkä koulustakin tuttu pienryhmässä olo ja lyhyempi kokoontumisaika, jossa nuorella on mahdollisuus saada yksilöllisempää huomiota.

Länsi-Porissa käy rippikoulun vuonna 2023 noin 170 rippikoululaista. Siksi on selvää, että jokainen ei voi millään päästä juuri sille leirille, jolle ensisijaisesti haluaisi. Tämän vuoksi leririvaihoehtoja pitää valita vähintään neljä. Nämä neljä joihin ilmoittaudut eivät ole paremmuusjärjestyksessä, vaan sellaisia joihin pystyt osallistumaan!

Jokainen rippikoulu suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti. Siksi leirien vaihtaminen ilmoittautumisen ja rippikoulujen alkamisen jälkeen on  hankalaa. Siksi pyydämmekin sinua, tuleva rippikoululainen, yhdessä vanhempiesi ja kaverisi kanssa miettimään tarkoin eri vaihtoehtoja ja ajankohtia. Muista ottaa huomioon myös harrastuksesi!

Jos kuitenkin pian ilmoittautumisen jälkeen nuori huomaa, että ryhmän olisi parempi olla toinen, vapaita leiripaikkoja voi kysyä puhelimitse 0400-309 818/Marja Lehtonen.

 

 

Ilmoittautuminen rippikouluun  tästä linkistä!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

 

Ota yhteyttä

Lapsi- ja nuorisotyönohjaaja
Länsi-Porin seurakunta
Liikastentie 28
28610 Pori