Ilmoittautuminen rippikouluun 2021

Länsi-Porin seurakuntaan kuuluvat vuonna 2006 syntyneet nuoret saavat syyskuun 2020 puolivälissä lehden, jossa heidät kutsutaan rippikouluun. Riparilehdestä löydät ohjeet ilmoittautumista varten.

Jos et kuulu kirkkoon, mutta haluat rippikouluun, voit syyskuun lopulla noutaa Riparilehden Länsi-Porin seurakuntatoimistosta (avoinna arkisin 9-15).

Ilmoittautuminen rippikouluun  tästä linkistä!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin tapahtuu 5.-11.10.2020.

Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti.

Ilmoittautumislinkki on auki 5.10.20 klo 18.00 - 11.10.20 klo 23.59

Valmistaudu etukäteen! Valitse useita ryhmiä, joihin ilmoittaudut ja varmista, että sinulla on huoltajiesi tiedot käsillä ilmoittautumishetkellä.

Ilmoittautumislomakkeeseen täytät:

• Ryhmätoiveesi (vähintään 4 kpl)
  • Omat tietosi
  • Huoltajiesi tiedot

Kaverikoodi

Kaverikoodi kuuluu sähköiseen ilmoittautumiseen. Kaverikoodin avulla näemme, että haluat kaverisi kanssa samaan ryhmään. Valmistaudu kuitenkin siihen, ettette ehkä yhdessä mahdu ykkösvaihtoehtoryhmäänne!

Näin käytät kaverikoodia:

1. Ilmoittaudu rippikouluun sähköisen järjestelmän kautta.
  2. Kun olet lähettänyt ilmoittautumiskaavakkeesi, ruudulle ilmestyy kaverikoodi.
  3. Anna kaverikoodi kaverillesi. Huom! Voit antaa kaverikoodin vain yhdelle ystävällesi.
  4. Kaverisi ilmoittautuu rippikouluun sähköisen järjestelmän kautta ja syöttää kaverikoodin heti ilmoittautumislomakkeen alussa. Ryhmätoiveenne ovat nyt automaattisesti samat, niitä ei saa enää muuttaa.
  5. Pyrimme siihen, että pääsette kaverin kanssa samaan ryhmään (mutta se ei ehkä ole ryhmätoiveidenne ykkösvaihtoehto!).
  6. Vietätte kaverisi kanssa yhdessä riparin.

Huom! Jos syötät kaverikoodin lomakkeen alussa, et saa omaa kaverikoodia. Voit joko antaa tai vastaanottaa kaverikoodin, et molempia.

Kuulutko toiseen seurakuntaan?

Haluatko Länsi-Porin rippikouluun, mutta kuulut johonkin muuhun seurakuntaan?

Ensisijaisesti rippikouluun ilmoittaudutaan omassa seurakunnassa. Jos leireille jää tilaa, voi vapaita rippikoulupaikkoja tiedustella muista seurakunnista.

Minkälaiseen rippikouluun voin ilmoittautua?

Rippikoulun voi käydä leirinä, kaupunkiriparina tai pienryhmässä. Katso tämän vuoden vaihtoehdot kohdasta Millaisen rippikoulun valitsen (Riparilehti s. 9). Tavoitteena valinnassa on, että rippikoulusta ei tarvitse selviytyä yli omien voimavarojen, vaan että se olisi ilo ja että nuori saisi olla sellainen kuin on.

Rippikoulu ja sen leirijaksolla olo edellyttää nuorelta (ja vanhemmilta) yhteisiin pelisääntöihin ja hyvään käytökseen sitoutumista ja sitä, että nuori jaksaa olla isossa ryhmässä aamusta iltaan noin viikon (leirin vahvuus on 24 rippikoululaista, puolet tyttöjä ja puolet poikia, yhteensä noin 33 henkilöä).

Osalle nuorista sopii paremmin jo ehkä koulustakin tuttu pienryhmässä olo ja lyhyempi kokoontumisaika, jossa nuorella on mahdollisuus saada yksilöllisempää huomiota.

Länsi-Porissa käy rippikoulun vuonna 2021 noin 210 rippikoululaista. Siksi on selvää, että jokainen ei voi millään päästä juuri sille leirille, jolle ensisijaisesti haluaisi. Tämän vuoksi leririvaihoehtoja pitää valita vähintään neljä.

Jokainen rippikoulu suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti. Siksi leirien vaihtaminen ilmoittautumisen ja rippikoulujen alkamisen jälkeen on hyvin vaikeaa. Täten pyydämmekin sinua, tuleva rippikoululainen, yhdessä vanhempiesi ja kaverisi kanssa miettimään tarkoin eri vaihtoehtoja ja ajankohtia. Muista ottaa huomioon myös harrastuksesi!

Jos kuitenkin pian ilmoittautumisen jälkeen nuori huomaa, että ryhmän olisi parempi olla toinen, vapaita leiripaikkoja voi kysyä puhelimitse 0400-309 818/Marja Lehtonen.

Lapsi- ja nuorisotyönohjaaja
Länsi-Porin seurakunta