Satakunnan alueella on tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaan mahdollista järjestää 1. kesäkuuta alkaen seurakuntien tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti.

Facebookissa ovat

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyy listattuna kaikki Porin ev.lut. seurakuntien kuluvan viikon sunnuntain jumalanpalvelukset sekä linkit seurakuntien sometileille, joiden kautta voit mm. seurata jumalanpalveluksien striimauksia. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Meri-Porin kirkkoherraehdokkaiden vaalipaneeli järjestetään torstaina

17.5.2021 17.31

Meri-Porin uuden kirkkoherran valintaprosessi on etenemässä.

Ehdokkaiden vaalitentti pidetään tulevana torstaina 20. toukokuuta klo 18.00 alkaen Pihlavan kirkolla. Koronarajoitusten takia paikan päällä ei saa olla yli 20 henkeä. Paneeli kuitenkin striimataan kaikkien nähtäville.

Päätös soveltuvuustutkimukseen lähetettävistä hakijoista tehdään sunnuntaina 23. toukokuuta hakemusten, kapitulin arvion, haastattelujen ja torstaisen vaalipaneelin perusteella. Soveltuvuustutkinnan suorittaa Turussa Psykologitiimi Päämäärä Oy.

Soveltuvuustestien tulokset ja keskustelu hakijoista luottamushenkilöiden kesken tapahtuu Meri-Porin seurakuntaneuvoston iltakoulussa Pihlavassa keskiviikkona 9. kesäkuuta. Päämäärän edustaja tai edustajat esittelevät soveltuvuustutkimusten tulokset seurakuntaneuvostolle.

Meri-Porin seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran kelpoisuusehdot täyttävistä hakijoista välillisessä vaalissa kokouksessaan tiistaina 22. kesäkuuta.

Avoinna ollutta Meri-Porin seurakunnan kirkkoherran virkaa hakivat runsas kuukausi sitten päättyneeseen määräaikaan mennessä hakeneet seuraavat henkilöt: Tuija Kruus, Meri-Porin seurakunnan vt. kirkkoherra, Samu Repo, Eurajoen seurakunnan kappalainen, Ilkka Riihimäki, Rauman seurakunnan seurakuntapastori, Timo Waris, Puolustusvoimien kenttärovasti ja Pasi Virta, Keski-Porin seurakunnan kappalainen.

Tuomiokapituli on todennut jokaisen ehdokkaan vaalikelpoiseksi.

Vaalin valmistelijana toimii lääninrovasti, Keski-Porin kirkkoherra Heimo Hietanen.

Katso myös kirkkoherravaalin omat sivut, jossa julkaistaan vaalipaneelin jälkeen ehdokkkaiden esittelyt