Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Tanttinen haluaa seurakuntayhtymän irti öljystä

16.10.2019 20.56

Kirkkovaltuusto merkitsi kokouksessaan keskiviikkona tiedoksi valtuutettu Markku Tanttisen (sd.) tekemän aloitteen, jossa tämä esitti, että seurakuntayhtymän kiinteistöissä luovuttaisiin öljystä mahdollisimman pian ja korvattaisiin energiavaje maa-, ilma- ja vesipumpuilla.

Ratkaisu olisi aloitteen mukaan sekä taloudellisesti että ekologisesti järkevä.

Aloitteen oli allekirjoittanut useita valtuutettuja eri ryhmistä. Aloitteen puolesta kannatuspuheenvuoron pitänyt valtuutettu Simo Korpela (kd.) puolsi aloitetta eritoten sen taloudellisuudella, sillä hänestä korvaavien energiaratkaisujen kuoletusaika on lyhyt ja sen jälkeen seurakuntayhtymä alkaisi saada rahallista voittoa öljyn käyttöön verrattuna.