Kirkko-ooppera

Olli Kortekankaan kirkko-oopperan Ende und Beginn kantaesityksiä:

• Uudessakaupungissa 11.8.2021 avaten Rauhan Symposiumin 300 -vuotisjuhlallisuudet
  • sekä Teljän kirkossa 15. 8. klo 20 ( Suvi-illan Sävelhartaus -konserttisarjassa) ja 16.8. klo 13 (suunnattu myös koululaisille).

Ooppera on sävelletty solistille, tanssijalle, kamariyhtyeelle (klarinetti, sello, piano) ja urkurille. Teoksen koreografiasta samoin kuin ohjauksesta vastaa Minna Tervamäki. Esitys tulee olemaan todella monitaiteellinen ja vaikuttava elämys. Esityksen muusikkoina ovat: Nicholas Söderlund, basso; Kari Vuola, urut; Tuulia Ylönen, klarinetti; Marko Ylönen, sello sekä Jukka Nykänen, piano ja musiikin johto. Monologioopperan esityskieliä ovat sekä suomi että saksa, ja koko oopperan kesto on noin 60 min.

Oopperaa edelsi neljän luennon sarja

Sydämen puhetta sydämelle

Olli Kortekangas, säveltäjä. Näkökulmia ihmisäänelle säveltämiseen ja Ende und Beginn -oopperaan

Hyvyyden voimat ja pahan suuret naamiaiset

Tomi Karttunen, johtava asiantuntija, dosentti. Dietrich Bonhoefferin analyysi Hitlerin Saksan noususta ja vastarinnan perusteista

Voiko historiasta oppia mitään?

Elina Sana, tietokirjailija.

Hitlerismin vetovoima ja vastarinnan vaikeus

Markku Jokisipilä, historiantutkija, apulaisprofessori, Turun yliopisto.

Kirkko-oopperan taitettu mainos