Uutislistaukseen

Länsi-Suomen Diakonialaitos Porissa alkaa ottaa vastaan ukrainalaisia sotainvalideja

Länsi-Suomen Diakonialaitos Porissa alkaa ottamaan vastaan ukrainalaisia sotainvalideja. Johtaja Heikki Arikan mukaan Kauniaisten sairaala otti yhteyttä viime viikolla ja asian tiimoilta tehtiin nopeasti myönteinen päätös johtoryhmän kokouksessa.

Diakonialaitoksella on ukrainalaisten vastaanottamiseen välitön valmius, mutta henkilömääristä ei vielä ole tehty päätöstä. Tällä hetkellä on olemassa päätös yhteensä kolmestakymmenestä hoitovuorokaudesta, mutta tarvittaessa lukumäärää voidaan vielä säätää uudestaan.

Kauniala on tykönään tehnyt päätöksen kuudestakymmenestä hoitovuorokaudesta.

Arikka arvioi, että tarvittava tulkkausapu saadaan järjestymään porilaisvoimin, sillä kaupungissa asuu jonkin verran ukrainalaisia. Ylipäätään kaikki tarvittavat käytännön kysymykset ratkaistaan aina sen mukaan kuinka tilanteet tulevat kohdalle.

-Ylipäätään toivon talkoohenkeä, jos ja kun Ukrainasta tulee Satakuntaan pakolaisia ja muita apua tarvitsevia, Arikka painottaa.

Hänen mukaansa halukkaat voivat tarjota asiassa apua myös diakonialaitokselle. Arikan havainto on se, että suomalaiset suhtautuvat tässä tilanteessa ukrainalaisiin hyvin ymmärtävästi oman talvisotataustansa vuoksi.

Aloite suomalaisille alan osaamista omaaville sairaaloille ukrainalaisten sotainvalidien vastaanottamisesta tuli valtionjohdolta Ukrainan sodan alkupäivinä maanantaina 28. helmikuuta. Koordinoijina toimivat ulko- ja sisäministeriö.

Tähän mennessä ainakin muutama sairaala on tehnyt asiassa myönteisen päätöksen, niiden joukossa siis Kauniala sekä Länsi-Suomen Diakonialaitos.

2022-03-09 15:33:03.0