Uutislistaukseen

Seurakuntien toiminta voidaan jälleen normalisoida

Lounais-Suomen aluehallintovirasto ei ole maanantaina 14. helmikuuta asettanut enää kokoontumisrajoituksia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueille. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan jatkossa järjestää myös sisätiloissa ilman osallistujamäärärajoitusta.

Aluehallintovirasto on jatkanut yleisille tiloille asettamiaan terveysturvallisuusvaatimuksia (Tartuntatautilaki 58 d §) ajalle 15.–28.2.2022. Yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa sisä- ja ulkotiloissa pitää toiminta jatkossakin järjestää niin, että lähikontaktin aiheuttama tartuntariski on mahdollisimman pieni.

Tämän velvoitteen voi toteuttaa esimerkiksi rajaamalla osallistujamäärää tai osallistujien liikkumista tilassa, sijoittelemalla osallistujien paikat aiempaa väljemmin, edellyttämällä kasvomaskin käyttöä tai tehostamalla ilmanvaihtoa.

Aluehallintoviraston päätös: LSAVI+1991+2022+Lounais-Suomi+(1).pdfLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tuomiokapituli antaa viranomaisten päätöksen johdosta seuraavat ohjeet hiippakunnan seurakunnille:

 

Seurakuntien toiminta voidaan normalisoida

Seurakuntien toiminta voi jatkua normaalisti ja kaiken seurakunnan toiminnan voi käynnistää.

 

Terveysturvallisuudesta on huolehdittava edelleen

 Vaikka aluehallintovirasto ei enää rajoita kokoontumisia, tartuntatautilain 58 d § on edelleen voimassa ajalla 15.–28.2.2022. Paikallisesti on edelleen huolehdittava toiminnan terveysturvallisuudesta.

Toiminta on järjestettävä niin, että lähikontaktin aiheuttama tartuntariski on mahdollisimman pieni. Maskien käyttöä on edelleen hyvä suositella, käsihygieniasta ja riittävästä väljyydestä on huolehdittava.

Vastuu paikallisen tilanteen seuraamisesta ja tarpeellisista toimienpiteistä siirtyy yhä enemmän paikallisseurakunnille. Paikallisen terveysviranomaisen ohjeita tulee seurata.

2022-02-14 21:40:00.0