Facebookissa ovat

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyy listattuna kaikki Porin ev.lut. seurakuntien kuluvan viikon sunnuntain jumalanpalvelukset sekä linkit seurakuntien sometileille, joiden kautta voit mm. seurata jumalanpalveluksien striimauksia. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Tuija Kruus valittaa Meri-Porin kirkkoherranvaalista Turun hallinto-oikeuteen

16.11.2021 11.22

Eurajoen seurakunnan vs. kirkkoherra Tuija Kruus valittaa Meri-Porin seurakunnan kirkkoherran vaalista Turun hallinto-oikeuteen.

Kirkollisvalituksessaan Turun hallinto-oikeudelle Kruus muun muassa katsoo, että vaalissa on rikottu tasa-arvolakia ja että hänet on vaalissa ohitettu sukupuolensa takia.

-Lisäksi vaalin valmistelussa on tapahtunut sellaisia menettely- ja asiavirheitä, joiden vuoksi hallinto-oikeuden tulisi kumota seurakuntaneuvoston päätös ja määrätä seurakunta toimittamaan vaalin uudestaan, Kruus toteaa antamassaan tiedotteessa.

Seurakuntien tasa-arvolain säännöksistä tai perustuslaissa säädetyistä virkanimitysperusteista poikkeaminen ja virheelliset menettelyt virkavaaleissa ovat viime aikoina saaneet yhä enemmän huomiota, Kruus sanoo.

Eurajoen johtava kappalainen Samu Repo valittiin Meri-Porin seurakuntaneuvoston kokouksessa 22. kesäkuuta uudeksi kirkkoherraksi seurakuntaan.

Vaaleissa ehdolla ollut, tuolloin Meri-Porin seurakunnan vt. kirkkoherrana työskennellyt Tuija Kruus teki oikaisuvaatimuksen vaalista, jonka valinnan hän katsoi syntyneen virheellisesti.

Kokouksessaan 12. lokakuuta Meri-Porin seurakuntaneuvosto hylkäsi Tuija Kruusin vaalista tekemän oikaisuvaatimuksen. Seurakuntaneuvoston oikaisuvaatimukseen antaman vastauksen laati toimeksiannon pohjalta asianajotoimisto Blackbird Oy:n asianajaja Matleena Engblom.

Kruusin valituksesta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.