Facebookissa ovat

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyy listattuna kaikki Porin ev.lut. seurakuntien kuluvan viikon sunnuntain jumalanpalvelukset sekä linkit seurakuntien sometileille, joiden kautta voit mm. seurata jumalanpalveluksien striimauksia. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Meri-Porin seurakuntaneuvosto hylkäsi Kruusin oikaisuvaatimuksen

14.10.2021 15.56

Meri-Porin seurakuntaneuvosto on hylännyt Tuija Kruusin oikaisuvaatimuksen koskien 22. kesäkuuta pidettyä Meri-Porin kirkkoherran vaalia.

Oikaisuvaatimuksessaan Kruus vaati seurakuntaneuvostoa kumoamaan tekemänsä päätöksen lainvastaisena ja epätarkoituksenmukaisena seurakuntalaisten etua ajatellen sekä valmistelemaan asian uudelleen. Kruus itse oli vaalissa ehdolla ja hän toimi samalla Meri-Porin vs. kirkkoherrana.

Vastauksen oikaisupyyntöön oli seurakuntaneuvoston toimeksiannosta laatinut turkulaisen asianajotoimisto Blackbird Oy:n asianajaja Matleena Engblom, joka myös osallistui kokoukseen asiantuntijana.

Vastauksessaan Engblom muun muassa toteaa, että Samu Repo on valittu virkaan siksi, että häntä on pidetty tehtävään kokonaisuutena arvioiden ansioituneimpana hakijana. Meri-Porin seurakunnalla on ollut oikeus käyttää harkintavaltaansa hakukriteereitä määritellessään ja arvioidessaan hakijoiden ansioituneisuutta tehtävään suhteessa hakukriteereihin.

Valinnassa ei ole myöskään rikottu yhdenvertaisuuslakia eikä Kruusia ole syrjitty millään perusteella.

Keski-Porin kirkkoherra Heimo Hietanen oli määrätty valmistelijan tehtävään nimenomaan lääninrovastin ominaisuudessa, eikä menettely ole Engblomin mukaan johtanut Hietasen esteellisyyteen.

Seurakuntaneuvoston jäsenet Raija Kukkakorpi ja Arja-Leena Rouvali jättivät päätöksen johdosta eriävän mielipiteensä.