Satakunnan alueella on tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaan mahdollista järjestää 1. kesäkuuta alkaen seurakuntien tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti.

Facebookissa ovat

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyy listattuna kaikki Porin ev.lut. seurakuntien kuluvan viikon sunnuntain jumalanpalvelukset sekä linkit seurakuntien sometileille, joiden kautta voit mm. seurata jumalanpalveluksien striimauksia. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

"Samu Repo aloittaa Meri-Porin kirkkoherrana lokakuun alussa"

15.7.2021 15.41

Jos kirkkoherranvaalin tuloksesta tehdään valitus hallinto-oikeuteen, on yleensä vallalla ollut se tapa, että virkaan valittu aloittaa tehtävässä virkaa tekevänä, toteaa Turun piispa Mari Leppänen.

Hänen mukaansa samaa käytäntöä on noudatettu myös kappalaisen vaalien suhteen.

–Samalla toki valitulle henkilölle on ilmoitettu, että vaalin tulos voi kumoutua, mutta että haluaako hän siitä huolimatta aloittaa tehtävässään vt:nä.

Vt. kirkkoherra Tuija Kruus on vastikään tehnyt oikaisuvaatimuksen Meri-Porin kirkkoherran vaalista seurakuntaneuvostolle.

Asia on vielä niin tuore, ettei siitä ole ehditty käydä keskustelua tuomiokapitulissa.

SuomiAreenassa Porissa esiintyneen Leppäsen mukaan niin vaalien valmistelijoita kuin valitsijoitakin on aina etukäteen huolellisesti evästetty vaaliprosessin eri vaiheista, ettei ongelmia syntyisi.

Eurajoen johtava kappalainen Samu Repo valittiin Meri-Porin uudeksi kirkkoherraksi seurakuntaneuvoston pitämässä välillisessä vaalissa tiistaina 22. kesäkuuta.

Hänen on määrä ottaa uusi virkansa vastaan lokakuun alussa