Satakunnan alueella on tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaan mahdollista järjestää 1. kesäkuuta alkaen seurakuntien tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti.

Facebookissa ovat

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyy listattuna kaikki Porin ev.lut. seurakuntien kuluvan viikon sunnuntain jumalanpalvelukset sekä linkit seurakuntien sometileille, joiden kautta voit mm. seurata jumalanpalveluksien striimauksia. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Kirkkovaltuusto hyväksyi krematorion hankesuunnitelman

27.5.2021 11.15

Porin yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi Metsähautausmaalle kaavaillun krematorion hankesuunnitelman keskiviikkoisessa kokouksessaan. Samalla se antoi luvan rakennussuunnittelun käynnistämiselle.

Hankkeen arvioitu kustannusarvio on noin neljä miljoonaa euroa. Hankkeen rahoitus suunnitellaan erikseen, kun kustannukset tarkentuvat.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan krematorion olisi määrä valmistua vuonna 2023. Samalla se korvaisi Käppärän nykyiset kaksi uunia, jotka alkavat olla käyttöikiänsä loppupäässä.

Käppärän krematoriossa on tällä hetkellä käytössä kaksi uunia, joista ensimmäinen on otettu käyttöön vuonna 1998 ja toinen tuhkaustoiminnan lisääntyessä vuonna 2005. Toisen uunin käyttöönoton yhteydessä toiminnalle haettiin ympäristölupa.

Ympäristölupaan on saatu jatkoaikaa vuoden 2022 loppuun asti, jonka jälkeen yli 500 tuhkausta vuodessa tuottavan krematorion tulee täyttää uuden suosituksen mukaiset päästönormit.

Tuhkausmäärät Porin krematoriossa ovat viime vuosina olleet 1 000 – 1 400 välillä. Porin seurakuntayhtymän alueen vainajista 70 – 75 prosenttia tuhkataan.