Satakunnan alueella on tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaan mahdollista järjestää 1. kesäkuuta alkaen seurakuntien tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti.

Facebookissa ovat

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyy listattuna kaikki Porin ev.lut. seurakuntien kuluvan viikon sunnuntain jumalanpalvelukset sekä linkit seurakuntien sometileille, joiden kautta voit mm. seurata jumalanpalveluksien striimauksia. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Työvoiman tarve väheni koronan takia seurakuntayhtymässä viime vuonna

27.5.2021 10.56

Porin ev.lut. seurakuntayhtymässä oli viime vuonna 200 vakinaista työntekijää, mikä on 11 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Vähennystä tapahtui myös määräaikaisissa. Viime vuonna heitä oli töissä 119, vuotta aiemmin 136.

Viranhaltijoita oli viime vuonna 170 (181), työsuhteisia 149 (166). Henkilötyövuosia oli 234 (270). Suluissa ovat vuoden 2019 lukemat.

Viime vuonna Porin ev.lut. seurakuntayhtymän henkilöstömenojen osuus kaikista toimintakuluista oli 66,7 prosenttia. Palkkakulut vähenivät edelliseen vuoteen verrattuna viisi prosenttia, mikä johtui koronapandemian vaikutuksista toimintaan.

Koska toimintaa ei pystytty järjestämään suunnitellun mukaisesti, sijaisten ja määräaikaisten työntekijöiden tarve väheni. Jäsentä kohden laskettuna henkilöstömenot olivat 149 euroa. Vertailuna Turun arkkihiippakunnassa henkilöstömenot olivat samaan aikaan 130 euroa/jäsen, koko maassa 141 euroa/jäsen.

Tiedot ilmenevät seurakuntayhtymän viime vuoden henkilöstökertomuksesta, joka hyväksyttiin eilen kirkkovaltuustossa.