Jumalanpalvelukset toteutetaan tällä hetkellä rajoituksin

25.2.2021: Satakunnan katsotaan siirtyneen koronaepidemian torjunnan suhteen tasolle kaksi, eli käyttöön otetaan tiukemmat rajoitukset. Suositusten mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua Satakunnassa enintään 6 henkilöä, ml. jumalanpalvelukset sisätiloissa

Jumalanpalveluksen toteuttamiseen voi osallistua enintään 6 henkilöä turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.  Jos tämä rajaus tekee jumalanpalveluksen viettämisestä läsnä olevan seurakunnan kanssa mahdotonta, se voi siirtyä niitä toteuttamaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.  Sunnuntaina tulee striimata tai lähettää ennakkoon videoitu jumalanpalvelus seurakunnan omien sähköisten viestintäkanavien kautta:

Facebookissa ovat

Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä. ja lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä sisältää paljon tallenteita tapahtumista.

Kirkollisverokertymä kasvoi viime vuonna

10.2.2021 17.45

Kirkollisverojen kertymä kasvoi Porin ev.lut. seurakuntayhtymässä prosentin ja valtionrahoituksen määrä 1,2 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Valtiorahoituksen osuus verotulojen ja valtionrahoituksen yhteissummasta oli 10,5 prosenttia.

Verotulot kääntyivät kasvuun neljän vähenemisvuoden jälkeen.

Viime vuoden koko verotulokertymä oli Porissa runsaat 14,2 miljoonaa euroa, missä kasvua edellisvuoteen on 147 000 euroa eli yhden prosentin verran. Sen sijaan viime vuodelle budjetoitiin etukäteen verotuloja 15,7 miljoonaa euroa, jossa pudotusta edellisen vuoden budjetoituun oli runsaat 505 000 euroa eli 3,1 prosenttia.

Valtionrahoitusta seurakuntayhtymä sai päättyneellä tilikaudella vajaat 1,7 miljoonaa euroa. Se oli vajaat 20 000 euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Porin yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi asian tiedokseen tänäisessä kokouksessaan.