Jumalanpalvelukset toteutetaan tällä hetkellä rajoituksin

25.2.2021: Satakunnan katsotaan siirtyneen koronaepidemian torjunnan suhteen tasolle kaksi, eli käyttöön otetaan tiukemmat rajoitukset. Suositusten mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua Satakunnassa enintään 6 henkilöä, ml. jumalanpalvelukset sisätiloissa

Jumalanpalveluksen toteuttamiseen voi osallistua enintään 6 henkilöä turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.  Jos tämä rajaus tekee jumalanpalveluksen viettämisestä läsnä olevan seurakunnan kanssa mahdotonta, se voi siirtyä niitä toteuttamaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.  Sunnuntaina tulee striimata tai lähettää ennakkoon videoitu jumalanpalvelus seurakunnan omien sähköisten viestintäkanavien kautta:

Facebookissa ovat

Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä. ja lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä sisältää paljon tallenteita tapahtumista.

Kirkollinen Suomi-Areena on työn alla

29.1.2021 08.55

Ensi kesän Suomi-Areenan rakentaminen on vireillä myös kirkollisessa maailmassa. Tulevan kirkollisen Suomi-Areenan rakenne on samanlainen kuin edellisinäkin vuosina ja sisältää siis muun muassa Erilaisen minglen, kansalaistorin, piispan iltahetket ja paneelin.

Tämän hetken tietojen mukaan paneelin aiheena on ”Onko luonto (p)yhä”? Laajemmin on kyse uskontojen suhteesta luontoon ja sen pyhyyteen ja merkitykseen. Ilmastonmuutos on luonnollisestikin yksi osa keskustelua.

Kirkkoa keskustelussa edustaa Turun tuore piispa Mari Leppänen, muut keskustelijat selviävät myöhemmin.

Piispoista ovat Leppäsen lisäksi mukana Kuopion piispa Jari Jolkkonen, Mikkelin piispa Seppo Häkkinen sekä kenttäpiispa Pekka Särkiö. He ovat Keski-Porin kirkossa pidettävien Piispan iltahetkien lisäksi kansalaisten tavattavissa myös Piispan torikahveilla.

Suomi-Areenan tekijät ovat luonnollisestikin varautuneet myös siihen, että tapahtuman suunnitelmat muuttuvat koronan vuoksi ja että uusia suunnitelmia on sen vuoksi jouduttava tekemään. On mahdollista, että tapahtuman rakentelussa voitaisiin ainakin osittain turvautua virtuaalisiin ratkaisuihin.

Suomi-Areena on määrä järjestää 15. kerran Porissa 12.–16. heinäkuuta.