Jumalanpalvelukset toteutetaan tällä hetkellä rajoituksin

Suositusten mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua Satakunnassa enintään 20 henkilöä, ml. Jumalanpalvelukset sisätiloissa 
Jumalanpalveluksen toteuttamiseen voi osallistua enintään 20 henkeä turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.  Jos tämä rajaus tekee jumalanpalveluksen viettämisestä läsnä olevan seurakunnan kanssa mahdotonta, se voi siirtyä niitä toteuttamaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.  Sunnuntaina tulee striimata tai lähettää ennakkoon videoitu jumalanpalvelus seurakunnan omien sähköisten viestintäkanavien kautta:

Facebookissa ovat

Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä. ja lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Nykyisillä koronaohjeilla tammikuun lopulle asti tietyin tarkennuksin

16.12.2020 21.11

 

AVI:n määräys 16.12.2020  

 Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Satakunnan kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kaksikymmentä (20) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 24.12.2020 – 23.1.2021. 

 

Tuomiokapitulin ohje 16.12.2020 

  

Satakunta: 

AVI on jatkanut Satakunnan alueelle aiemmin annettuja rajoituksia. Ne ovat voimassa 23.1.2021 asti. Sairaanhoitopiiri korostaa, että jossain määrin parantunut tilanne ei saa johtaa varotoimien laiminlyömiseen.  

                       

Satasairaala suosittaa käyttämään maskia kirkoissa ja muissa seurakuntayhtymän tiloissa aina, kun turvavälin pitäminen ei ole mahdollista. (Satasairaalan ohje) 

  

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan 20 henkilöä. Paikallisesti koronatilanne voi kuitenkin olla huonompi, ja silloin noudatetaan kunnan tai sairaanhoitopiirin antamia alueellisia rajoituksia, jotka voivat olla tiukempia kuin maakunnan rajoitus. 

Suositus on, että yli kymmenen henkilön sisätiloissa pidettäviä yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi. Lisäksi suositellaan huomioimaan, että saman työyhteisön jäseniä osallistuisi enintään viisi samaan vapaa-ajan tilaisuuteen.

Myös yksityisissä tilaisuuksissa tulee käyttää suu-nenäsuojusta, mikäli turvaetäisyyksien pito ei onnistu. (Satasairaalan ohje)

Kirkkojen aukiolo 

Tuomiokapituli suosittaa, että kirkkotiloja pyritään edelleen pitämään auki yksityistä hiljentymistä varten. Kun joulukirkot vietetään ilman läsnä olevaa seurakuntaa, kirkossa piipahtamisen ja hiljentymisen mahdollisuus voi olla hyvin merkityksellistä.  

 

Edelleen voimassa 

 

Kirkolliset toimitukset 

  • Kirkollisissa toimituksissa suurin sallittu osallistujamäärä on Satakunnassa enintään 20 henkilöä. Tähän määrään eivät sisälly pappi, suntio ja kanttori. 
  • Jos tila on riittävän väljä, voidaan hautaan siunauksessa pastoraalisista syistä ylittää sallittu maksimimäärä, jotta vainajan kaikkein läheisimmät ihmiset pääsevät mukaan. Väkimäärät tulee kuitenkin pyrkiä aina pitämään mahdollisimman pieninä. 
  • Kotikasteita ei suositella. Kasteet on mahdollisuuksien mukaan pyrittävä järjestämään seurakuntien väljemmissä tiloissa. 
  • Seurakunnan työntekijöiden osallistumista kastekahveille tai muistotilaisuuksiin ei suositella. 
  • Kaikille osallistujille suositellaan vahvasti maskin käyttöä. 

 

Kasvatus 

  • Sairaanhoitopiiri on kannustanut kuntien nuorisotyötä toimimaan edelleen. Myös seurakuntien lasten ja nuorten (alle 20-vuotiaat) sisätiloissa tapahtuva pienryhmätoimintaa voidaan jatkaa turvaohjeet huomioiden. 

 

Ajankohtaistunti kaikille työntekijöille 12.1.2021 klo 12.30 

  

Ajankohtaistunti on arkkihiippakunnan seurakuntien työntekijöiden kuukausittainen tapaaminen verkossa kevään 2021 ajan. Tilaisuudessa on mukana ennalta valittuja aiheita ja koronaan liittyviä infoja, joskus vieraita ja aina mahdollisuus yhteiseen kokemusten jakamiseen.

Voit lähettää ennakkoon kysymyksiä tai toiveita tilaisuuteen vastuuhenkilön kautta. Tammikuun ajankohtaistunnin 12.1. klo 12.30–13.30 aiheena on kevätkauden suunnittelu ja toteutus: Millä ajatuksilla ja ohjeilla kevääseen 2021?

Ajankohtaistunnin liittymislinkki löytyy arkkihiippakunnan nettisivujen kalenterista.