Jumalanpalvelukset toteutetaan tällä hetkellä rajoituksin

Suositusten mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua Satakunnassa enintään 20 henkilöä, ml. Jumalanpalvelukset sisätiloissa
Jumalanpalveluksen toteuttamiseen voi osallistua enintään 20 henkeä turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.  Jos tämä rajaus tekee jumalanpalveluksen viettämisestä läsnä olevan seurakunnan kanssa mahdotonta, se voi siirtyä niitä toteuttamaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.  Sunnuntaina tulee striimata tai lähettää ennakkoon videoitu jumalanpalvelus seurakunnan omien sähköisten viestintäkanavien kautta:

Facebookissa ovat

Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä. ja lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista.

Murnaun Faust-klassikko nähdään ensi kesän Pori Organissa

9.12.2020 15.48

Saksalaissyntyisen elokuvaohjaajan F. W. Murnaun mykkäklassikko Faust (1926) nähdään ensi kesänä Pori Organ-urkufestivaaleilla 18. kesäkuuta.

Elokuvan säestää uruilla saksalainen urkuimprovisaation professori Wolfgang Seifen Berliinin musiikkiyliopistosta. Häntä on yleensä ottaen pidetty yhtenä oman alansa kovimmista nimistä Euroopassa.

Saksassa valmistunut, Ufan suurbudjetin avulla visuaaliseen ilotulitukseen kasvava Faust herättää ihastusta edelleenkin. Toisin oli vielä ensi-illan aikaan: Murnaun elokuva sai paljon kritiikkiä osakseen ja vasta seuraavat sukupolvet ovat osanneet antaa Murnaun kuvasommitelmille sen ansaitseman arvon.

Nykyään Faust tunnustetaankin yhdeksi saksalaisen elokuvan suurimmista saavutuksista.

Elokuvassa paholainen (Emil Jannings) lyö arkkienkeli Mikaelin kanssa vetoa, että kuka tahansa maailman ihmisistä on mahdollista houkutella pimeän puolen palvelijaksi. Mikäli näin käy, saa paholainen maailman haltuunsa.

Enkeli suostuu vedonlyöntiin ja valitsee kohteeksi vanhan ja oppineen Faustin (Ekman), Jumalan uskollisen palvelijan. Paholainen lähettää ruton Faustin kotikylään.

Avuttomat kyläläiset turvautuvat viisaan Faustin apuun, joka ei kuitenkaan pysty heitä auttamaan – Jumala ei näet vastaa enää hänen rukouksiinsa. Pettyneenä vanhus kääntyy pimeyden voimien puoleen ja manaa esiin demoni Mefiston (niin ikään Jannings). Mefisto suostuu auttamaan Faustia, mutta tekee tälle samalla houkuttelevan tarjouksen vaihtaa kurja vanhuksen elämä ikuisen nuoruuden iloihin.