Jumalanpalvelukset toteutetaan tällä hetkellä rajoituksin

Suositusten mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua Satakunnassa enintään 20 henkilöä, ml. Jumalanpalvelukset sisätiloissa 
Jumalanpalveluksen toteuttamiseen voi osallistua enintään 20 henkeä turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.  Jos tämä rajaus tekee jumalanpalveluksen viettämisestä läsnä olevan seurakunnan kanssa mahdotonta, se voi siirtyä niitä toteuttamaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.  Sunnuntaina tulee striimata tai lähettää ennakkoon videoitu jumalanpalvelus seurakunnan omien sähköisten viestintäkanavien kautta:

Facebookissa ovat

Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä. ja lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Mari Leppänen nousee Turun piispaksi

3.12.2020 14.50

Alustavan ääntenlaskennan mukaan Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaani, teologian ja filosofian maisteri Mari Leppänen, 42, on saanut 54,6 prosenttia annetuista äänistä Turun arkkihiippakunnan piispan vaalin toisella kierroksella ja tuli näin ollen valituksi Turun arkkihiippakunnan seuraavaksi piispaksi.

Piispan vaalin alustavassa tuloslaskennassa äänimäärät jakautuivat Mari Leppäsen ja Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherran, teologian maisteri rovasti Jouni Lehikoisen, 59, kesken seuraavasti: Leppänen yhteensä 565 ääntä ja Lehikoinen 467 ääntä (45,1 %).

Vaalin äänestysprosentti oli 86,8.

Mari Leppänen vihittiin papiksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019.

Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntaavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina Liedon seurakunnassa.

Vaalin äänestäjämäärä oli toisella kierroksella 1 194. Äänioikeutettuja ovat kaikki arkkihiippakunnan papit ja lehtorit sekä heidän lukumääräänsä vastaava määrä maallikkovalitsijoita.

Vaali vahvistetaan huomenna perjantaina tuomiokapitulin istunnossa, joka alkaa kello 14.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta. Hänet vihitään virkaan Turun tuomiokirkossa 7. helmikuuta. Turun arkkihiippakunnan piispana toimiva Kaarlo Kalliala jää eläkkeelle tammikuun lopulla.