Jumalanpalvelukset toteutetaan tällä hetkellä rajoituksin

25.2.2021: Satakunnan katsotaan siirtyneen koronaepidemian torjunnan suhteen tasolle kaksi, eli käyttöön otetaan tiukemmat rajoitukset. Suositusten mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua Satakunnassa enintään 6 henkilöä, ml. jumalanpalvelukset sisätiloissa

Jumalanpalveluksen toteuttamiseen voi osallistua enintään 6 henkilöä turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.  Jos tämä rajaus tekee jumalanpalveluksen viettämisestä läsnä olevan seurakunnan kanssa mahdotonta, se voi siirtyä niitä toteuttamaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.  Sunnuntaina tulee striimata tai lähettää ennakkoon videoitu jumalanpalvelus seurakunnan omien sähköisten viestintäkanavien kautta:

Facebookissa ovat

Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä. ja lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä sisältää paljon tallenteita tapahtumista.

Länsi-Porin vaalista oikaisuvaatimus

27.10.2020 11.37

Saksassa työskentelevä siirtolaispappi Matti Nikkanen on tehnyt oikaisuvaatimuksen muutaman viikon takaisesta Länsi-Porin kirkkoherranvaalista, jossa hän itse oli ehdolla.

Nikkanen on tekemässään oikaisuvaatimuksessa sitä mieltä, että hän on virkaan pätevämpi kuin nyt valittu Meri-Porin vs. kirkkoherra Helena Kuusiranta. Kuusiranta sai vaalissa ensimmäisellä kierroksella kahdeksan ääntä eli yli puolet annetuista äänistä ja tuli näin valituksi, kun taas Nikkanen sai viisi ääntä.

Seurakuntaneuvosto käsittelee oikaisuvaatimuksen ja joko hyväksyy tai hylkää sen. Jos seurakuntaneuvoston päätös on kielteinen, on asianomaisella mahdollisuus valittaa siitä Turun hallinto-oikeuteen. Valituksen tekemiselle on varattu aikaa 30 päivää mahdollisen kielteisen päätöksen jälkeen.

Vt. kirkkoherra Mika Nokelaisen mukaan vielä ei ole täyttä varmuutta siitä, koska Länsi-Porin seurakuntaneuvosto  ehtii ottaa oikaisuvaatimuksen käsittelyyn.