Jumalanpalvelukset toteutetaan tällä hetkellä rajoituksin

Suositusten mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua Satakunnassa enintään 20 henkilöä, ml. Jumalanpalvelukset sisätiloissa
Jumalanpalveluksen toteuttamiseen voi osallistua enintään 20 henkeä turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.  Jos tämä rajaus tekee jumalanpalveluksen viettämisestä läsnä olevan seurakunnan kanssa mahdotonta, se voi siirtyä niitä toteuttamaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.  Sunnuntaina tulee striimata tai lähettää ennakkoon videoitu jumalanpalvelus seurakunnan omien sähköisten viestintäkanavien kautta:

Facebookissa ovat

Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä. ja lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista.

Heikki Arikka ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispan vaaliin

2.9.2020 12.57

Malmin seurakunnan kirkkoherra, teologian maisteri Heikki Arikka (s. 1971), on Turun arkkihiippakunnan piispan vaalin neljäs ehdokas. Valitsijayhdistys jätti valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjan tuomiokapituliin keskiviikkona 2. syyskuuta.

Heikki Arikka on työskennellyt Malmin seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2016. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Innofactorin asiantuntijana sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän keskusrekisterin johtajana ja kasvatusteologina.

Turun arkkihiippakunnan piispan vaalin ehdokasasettelu alkoi 6. heinäkuuta ja päättyy 7. syyskuuta. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä.

Turun piispan vaali järjestetään rovastikunnittain 5. marraskuuta. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisessä vaalissa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaali järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 3. joulukuuta.

Uusi piispa aloittaa virassa 1. helmikuuta ja hänet vihitään virkaansa 7. helmikuuta Turun tuomiokirkossa. Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala siirtyy eläkkeelle tammikuun lopussa.

Aiemmin piispan vaaliin ehdolle on asetettu myös Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen, Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaani Mari Leppänen ja Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala.