Turvanormit huomioidaan kirkon avoimessa toiminnassa jatkossa

25.8.2020 08.36

Erityisjärjestelyt kuten turvavälit eivät ole enää elokuussa pakollisia alle 500 hengen tilaisuuksissa elokuun alusta alkaen. Piispat kuitenkin suosittelevat, että jumalanpalveluksissa ja seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä suhteutetaan yhä 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi.

Elokuun alusta alkaen osanottajamäärä voi ylittää 500 henkeä aluehallintovirastojen määräyksiä noudattaen.

Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta sekä kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavista kirkollisista toimituksista on tilaisuuden järjestäjällä. Yksityistilaisuuksien enimmäisosanottajamääräksi viranomaiset suosittelevat elokuun alusta alkaen 500 henkeä.

Tilaisuuksien osanottajien turvallisuus varmistetaan myös antamalla ohjeita hygieniasta. Piispat suosittavat myös, että jumalanpalveluksia välitetään edelleen seurakuntalaisille verkon välityksellä.