Tämänkertaisessa Pori Organissa koronan takia vain kotimaisia muusikoita

14.8.2020 15.13

Koronavirustilanteesta johtuen syksylle siirtynyt Pori Organ festivaali toteutetaan pelkästään kotimaisten muusikoiden voimin 28.9.-2.10. Syynä on koronariskien minimointi.

Suuren ranskalaisen sinfonikon Louis Viernen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Hänen musiikkiaan kuullaan useassa konsertissa festivaaliviikolla. Ensimmäinen on säveltäjän ensimmäinen urkusinfonia vuodelta 1899 avajaiskonsertissa maanantaina 28. syyskuuta urkuri Juhani Romppasen soittamana.

Säveltäjän viimeinen, vuonna 1930 valmistunut kuudes urkusinfonia on Turun tuomiokirkon urkurin Markku Hietaharjun ohjelmassa festivaalin päätöspäivänä perjantaina 2. lokakuuta.

Urut ja Elokuva -konserttien perinne festivaalilla saa jatkoa tiistaina 29. syyskuuta, kun urkuri Mikko Helenius ja kitaristi Jukka Orma improvisoivat musiikin Charlie Chaplinin viimeiseen mykkäelokuvaan Modern Times (Nykyaika).

Pori Sinfoniettan konsertissa torstaina 1. lokakuuta kuullaan Oskar Merikannon aikalaisen ja hyvän ystävän, italialaisen Marco Enrico Bossin säveltämä urkukonsertto. Konsertin solistina on Markku Mäkinen ja sen johtaa orkesterin ylikapellimestari Tibor Bogányi.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy osoitteesta www.poriorgan.fi.