Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Mari Leppänen jo kolmas Turun piispakisaan ilmoittautunut

5.6.2020 10.09

Hiippakuntadekaani, filosofian ja teologian maisteri Mari Leppänen Turun arkkihiippakunnasta on suostunut ehdokkaaksi Turun piispakisaan. Ehdokkaan takana on 70 äänioikeutettua tukijaa.

Kisaan ovat jo aiemmin ilmoittautuneet Porin Teljän kirkkoherra, teologian lisensiaatti Kaisa Huhtala ja Turun Mikaelin seurakunnan kirkkoherra, teologian kandidaatti Jouni Lehikoinen.

Piispanvaali käydään ensi syksynä. Ensimmäinen vaalipäivä on torstaina 5. marraskuuta. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaalikierros käydään torstaina 3. joulukuuta.

Eläkkeelle jäävä piispa Kaarlo Kalliala luovuttaa piispan viran tunnukset Turun tuomiokirkossa 31. tammikuuta, ja uusi piispa aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta.