Lavia-liitos läpi yhteisessä kirkkoneuvostossa

3.6.2020 19.15

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää ensi viikolla kokoontuvalle yhteiselle kirkkovaltuustolle, että esittelytekstissä mainittu aloite Lavian seurakunnan lakkauttamisesta 31.12.2020 ja liittämisestä Noormarkun seurakuntaan 1.1.2021 on toiminnallisesti tarkoituksenmukainen ja puoltaa aloitteen toteuttamista sekä lähettää aloitteet ja lausuntonsa Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille.

Yhdistymisen yhteydessä Lavian kirkkoherran virka lakkautetaan ja tilalle perustetaan aluekappalaisen virka. Seurakunnan perustoiminta ja palvelut eri ryhmille säilyvät edelleen Laviassa.

Niin ikään seurakunnan tiloista ja hautausmaa-alueista pidetään jatkossakin hyvää huolta.