Jumalanpalveluksia voi Porissa seurata nyt sähköisesti

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset ovat Porissa toistaiseksi suljettuja tilaisuuksia. Niitä voi kuitenkin seurata sähköisesti suorana lähetyksenä.

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset. Lisäksi Väinölän kirkon jumalanpalvelukset löytyvät SLEY:n Facebook-sivuilta ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista ja myös jumalanpalvelukset ovat nähtävillä. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Lavia-liitos läpi yhteisessä kirkkoneuvostossa

3.6.2020 19.15

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää ensi viikolla kokoontuvalle yhteiselle kirkkovaltuustolle, että esittelytekstissä mainittu aloite Lavian seurakunnan lakkauttamisesta 31.12.2020 ja liittämisestä Noormarkun seurakuntaan 1.1.2021 on toiminnallisesti tarkoituksenmukainen ja puoltaa aloitteen toteuttamista sekä lähettää aloitteet ja lausuntonsa Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille.

Yhdistymisen yhteydessä Lavian kirkkoherran virka lakkautetaan ja tilalle perustetaan aluekappalaisen virka. Seurakunnan perustoiminta ja palvelut eri ryhmille säilyvät edelleen Laviassa.

Niin ikään seurakunnan tiloista ja hautausmaa-alueista pidetään jatkossakin hyvää huolta.