Piispainkokous: Rippikoulujen lähiopetusta siirretään poikkeusolojen jatkuessa

17.4.2020 12.12

Piispainkokous päätti kokouksessaan keskiviikkona, että jos poikkeusolot jatkuvat kesällä, rippikoulujen lähiopetusta siirretään myöhempään ajankohtaan. Rippikouluun tulee siis sisältyä kaikissa vaihtoehdoissa leirimuotoinen tai päivärippikouluna toteutettava intensiivijakso poikkeusolojen jälkeen.

Etäopetusta käytetään tarvittaessa tukitoimena.

Piispainkokous merkitsi myös tiedoksi ”Suuri Ihme – Rippikoulua etänä” -ohjeen. Kirkkohallituksen työstämä ohje on syntynyt koronaviruspandemiaan liittyvässä poikkeustilanteessa, ja se soveltaa vuonna 2017 vahvistettua Suuri ihme -rippikoulusuunnitelmaa.

Ohje antaa muun muassa toteutusvaihtoehtoja etärippikoulun järjestämiseen ja vinkkejä turvata nuorten osallisuus, yhteisöllisyys ja rukouselämä myös uudenlaisessa tilanteessa.