Verkkotapaamiset ruoka-aputoimijoille torstaisin klo 12-14

18.3.2020 18.42

Moni ruoka-aputoimija ja yhteisruokailujen järjestäjä miettii nyt, mitä toiminnalle käy poikkeusaikana. Voiko ruoka-apua ylipäätään järjestää? Minkälainen toiminta on nyt mahdollista, miten huolehdimme turvallisuudesta?

Tiedossa on, että ruoka-avulle on tarvetta myös epidemia-aikana. Suositusten mukaisesti on tärkeää ehkäistä koronaviruksen leviämistä ja riskiryhmien sairastumista.

Moni ruoka-avun järjestäjä on keksinyt oivaltavia toimintatapoja tarjotakseen apua myös meneillään olevassa poikkeustilanteessa. Esimerkiksi asiointi ajanvarauksella tai valmiiksi pakattujen kassien jakaminen vähentävät lähikontaktien määrää ja helpottavat hygieniasta huolehtimista.

Hajauttamalla jakelua ja jonotusta vältetään joukkokokoontumisia.

Sininauhaliitto ja Osallistava yhteisö -hanke toteuttavat verkkotapaamisia ruoka-aputoimijoille torstaisin 19.3.-9.4. klo 12-14. Ilmoittautuminen: info@ruoka-apu.fi. Osallistumislinkki järjestetään ilmoittautuneille