Kirkko seuraa koronavirustilannetta

12.3.2020 14.05

Kirkkohallitus ja seurannat seuraavat aktiivisesti koronavirustilannetta ja varautuvat mahdollisiin toimiin normaalin varautumismallinsa ja terveysviranomaisten antamien ohjeiden mukaan.

Seurakunnissa ihmisten ja tilojen hygieniasta huolehditaan. Kättelyä vältetään ja erityisen hyvästä käsihygieniasta huolehditaan muutoinkin. Myös mahdollisesti virusta välittävien pintojen ja esineiden käyttöön ja puhtauteen kiinnitetään erityishuomiota.

Tällä hetkellä ei pääsääntöisesti ole tarvetta seurakuntien tilaisuuksien perumiseen. Toiminta seurakunnissa jatkuu normaalisti. Mikäli tilanne muuttuu, tilanteisiin reagoidaan paikallisesti ja tapauskohtaisesti.

Seurakunnissa varaudutaan myös mahdollisten tartuntaepäilyjen ja sairastumisten aiheuttamiin äkillisiin ja pitkäaikaisiinkin työntekijöiden poissaoloihin. Näin turvataan seurakunnan perustoimintojen jatkuminen myös siinä tilanteessa, että virustilanne Suomessa pahenisi.