Ahlaisista Porin seurakuntayhtymän kuudes tiekirkko

11.3.2020 13.10

Ahlaisten kirkko on hyväksytty tiekirkoksi. Päätöksen asiasta on tehnyt Kirkkopalvelut Meri-Porin seurakuntaneuvoston esityksen pohjalta.

Seurakuntaneuvosto totesi taannoin omassa esityksessään, että Ahlainen täyttää tiekirkolle asetettavat kriteerit, joka on se, että kirkko on auki kolme viikkoa kesäaikaan, viitenä päivänä viikossa ja viisi tuntika kerrallaan.

Vuonna 1796 valmistunut puukirkko on Porin vanhin kirkko. Porin ev.lut. seurakuntayhtymässä on tämän jälkeen kuusi tiekirkkoa, jotka ovat Ahlaisten lisäksi Keski-Pori, Reposaari, Noormarkku ja Pomarkun kummatkin kirkot.

Kirkkopalveluiden mukaan ensi kesän tiekirkkokauden teemassa näkyvät edelleen ilmasto ja kotimaanmatkailun suosiminen