Länsi-Pori haluaa välillisen kirkkoherranvaalin

6.3.2020 13.47

Länsi-Porin seurakuntaneuvosto on päättänyt äänin 9-6 esittää Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille, että tuleva kirkkoherranvaali järjestettäisiin välillisenä vaalina. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakuntaneuvosto valitsisi uuden kirkkoherran.

Voittaneen kannan keskeinen perustelu on se, että isojen ja keskisuurten seurakuntien äänioikeutettujen jäsenten äänestysinto on jäänyt viime vuosina erittäin alhaiseksi kansanvaalilla järjestetyissä kirkkoherranvaaleissa.

Esimerkiksi Länsi-Porissa vuoden 2009 kirkkoherranvaalissa äänioikeuttaan käytti vain 589 seurakunnan äänioikeutettua henkilöä.

Lopullinen päätäntävalta kirkkoherranvaalin vaalitavasta on tuomiokapitulilla.