Koko Satakunnan kattava Porin aluekeskusrekisterihanke etenee

12.2.2020 19.25

Porin yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi keskiviikkoisessa kokouksessaan tiedoksi Satakunnan seurakuntien ja Porin ev.lut. seurakuntayhtymän asettaman aluekeskusrekisterityöryhmän esityksen aiesopimukseksi liitteineen Porin aluekeskusrekisterin perustamiseksi.

Samalla kirkkoneuvosto hyväksyi aiesopimuksen Porin aluekeskusrekisterin perustamiseksi. Kirkkoneuvosto myös esittää Satakunnan seurakunnille, että ne hyväksyisivät aiesopimuksen Porin aluekeskusrekisterin perustamiseksi.

Aiesopimus vaatii vielä Satakunnan kaikkien seurakuntien hyväksynnän.

Tarkoituksena on, että Satakunnan Pori-vetoinen aluekeskusrekisteri aloittaisi toimintansa vuoden 2022 alusta alkaen. Kokonaisuus pitäisi sisällään johtajan ja yhdeksän virkaa.

Turun on määrä olla arkkihiippakunnan toisen aluekeskusrekisterin pääpaikka.