Kyytinen ylivoimainen Kankaanpään kirkkoherranvaalissa

9.2.2020 22.37

Länsi-Porin kirkkoherra Mika Kyytinen on valittu selvällä äänivyöryllä Kankaanpään uudeksi kirkkoherraksi.

Kyytinen sai äänistä 2 325 ja Hautala 731. Äänestysprosentti oli 31,6.

Satakunnan Kansan mukaan vaalin tulos ratkesi jo ennakkoääniin, sillä ennen varsinaista vaalipäivää äänestäneistä peräti 76,8 prosenttia äänesti Kyytistä.

Porissa vuonna 1969 syntynyt Kyytinen pääsi ylioppilaaksi Ulvilan lukiosta vuonna 1988. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1996. Lisäksi hän on suorittanut erikoissairaanhoitajan tutkinnon vuonna 1992.

Kyytinen on toiminut seurakuntapastorina Oulujoen seurakunnassa Oulussa 1996-1999, Kankaanpään seurakuntapastorina 1999-2002, Isojoen vt. kirkkoherrana 2005, Kankaanpään kappalaisena 2003-2009, Siikaisten vt. kirkkoherrana 2008-2009 ja vuodesta 2009 alkaen nykyisessä virassaan Länsi-Porin kirkkoherrana.

Kyytisen itsensä mukaan hän päätti lopulta hakea Kankaanpään kirkkoherran virkaa siksi, koska hän itse asuu Kankaanpäässä, joten Kankaanpään kirkkoherrana hänen työmatkansa lyhenee ratkaisevasti.

Kyytinen seuraa tulevassa tehtävässään Keijo Rainermaa, joka on jäämässä eläkkeelle. Rainerma on toiminut Kankaanpään kirkkoherrana vuodesta 1980 eli 40 vuotta. Hänet on tunnettu erityisesti naispappeuden vahvasta vastustamisesta.