Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Rippikoulu on hyvässä myötätuulessa

4.2.2020 09.50

Viime vuonna rippikoululaisten määrä kasvoi selvästi edellisvuoteen verrattuna. Rippikouluun osallistui yhteensä 49 931 nuorta, vuotta aiemmin vastaava luku oli 48 133.

Kaikista 15-vuotiaista rippikouluun osallistui viime vuonna 77,4 prosenttia. Kirkkoon kuuluvista 15-vuotiaista rippikouluun osallistui noin 92 prosenttia.

”Rippikoulun suosio kertoo määrätietoisesta työstä, jota on vuosikymmenien aikana tehty. Nuorten kuuleminen, isoset, riittävä resurssointi ja rohkeus kokeilla uutta ovat muutamia suosion avaimia”, rippikoulutyön asiantuntija Jari Pulkkinen Kirkkohallituksesta toteaa.

Lahti oli yksi rippikouluprosenttiaan nostaneista seurakunnista.

”Tuntuu tosi hyvältä. Meillä rippikouluprosentti nousi viime vuonna parilla prosenttiyksiköllä, 78,5:een. Mitään yksittäistä syytä voi olla hankala löytää. Yksi syy voi kuitenkin olla se, että olemme halunneet antaa nuorille vastuuta, ja isosilla on merkittävä rooli rippikouluissa. Nuorten vertaisoppiminen ja vertaismarkkinointi kantavat hyvää hedelmää”, kasvatustyön teologi Jari Laulainen Lahden seurakuntayhtymästä sanoo.

Aikuisrippikoulukin kiinnostaa

Valtakunnallisesti myös aikuisrippikoululaisten määrä kasvoi. Viime vuonna aikuisrippikoululaisia oli 1 150, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 1 034.

”Aikuisrippikoulun kehittämiseen on syytä panostaa tulevina vuosina. Meillä on kasvava määrä aikuisia, jotka eivät ole 15-vuotta täyttäessään osallistunut rippikouluun. Kiinnostus aikuisrippikoulua kohtaan näyttää olevan kasvussa. Syitä osallistua aikuisrippikouluun on monia, kuten häät, on pyydetty kummiksi tai halu pohtia elämän suuria kysymyksiä. On tärkeää kehittää aikuisrippikoulua mahdollisimman joustavaksi osallistujien tarpeita vastaavaksi”, Pulkkinen sanoo.