Jumalanpalvelukset tällä hetkellä avoimia

Jumalanpalvelukset ovat avoimia. Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja ihmisten toivotaan noudattavan käsihygieniaa. 

Facebookissa ovat Keski-Porin, Teljän, Länsi-Porin, Meri-Porin ja Noormarkun jumalanpalvelukset ja Lavian (kirkkoporissa.fi/lavian-seurakunta) palvelukset nettiradiosta.

Lisäksi Teljän seurakunnan YouTube-kanava sisältää paljon tallenteita tapahtumista. Teljän Facebook-sivuilla on myös nettihartaus joka päivä.

Kirkkoporissa.fi-etusivulla on linkki, ”Hartauksia verkossa”, josta löytyvät suorina lähetyksinä Porin seurakuntien jumalanpalvelukset sekä tallenteita. Samasta linkistä löytyvät myös valtakunnallisen verkon jumalanpalvelukset.

Uutislistaukseen

Tuenilmaus Turussa synagogan puolesta

30.1.2020 19.00

Arkkipiispa Tapio Luoma ja Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala osallistuivat Turussa torstai-iltana järjestettyyn tuenilmaukseen Turun synagogalle. Arkkipiispa toi Suomen Ekumeenisen Neuvoston puheenjohtajana tilaisuuteen myös SENin rauhantervehdyksen.

Viestissään SEN kutsui kaikkia työskentelemään rauhan ja ystävällisyyden voimistumisen hyväksi Suomessa.

”Kristittyinä uskomme vakaasti yhteistyöhön rauhan vahvistamiseksi. Haastamme kaikkia yhteiseen rintamaan, jossa jokaisen ihmisen ja jokaisen ihmisryhmän jakamaton ihmisarvo tunnistetaan ja sen puolesta sekä puhutaan että työskennellään. Kirkkojen sanoma lähimmäisyydestä on äärimmäisen tärkeä ja ajankohtainen. Yhdessä eri tavoin uskovien kanssa voitamme pelon ja vihamielisyyden!”, SENin tuenilmauksessa sanotaan.

Lue koko kannanotto SENin sivuilta.

Turun synagoga töhrittiin punaisin maaliläiskin Vainojen uhrien muistopäivänä maanantaina. Eri kirkko- ja uskontokunnista sekä ihmisoikeusjärjestöistä nousi tarve tukea yhteisöä ja osoittaa solidaarisuutta. Myös katolisen kirkon seiniä Turussa sotkettiin samoihin aikoihin.

Tuenilmauksen järjestivät Turun seudun ekumeeninen piiri, Turun arkkihiippakunta, Turun tuomiokirkkoseurakunta ja We see you -kampanja. Tilaisuudessa kukitettiin Turun synagogan aita.