Joy Osadolor sai oleskeluluvan

30.1.2020 14.19

Porissa asuva nigerialaissyntyinen Joy Osadolor ja hänen alaikäinen poikansa ovat saaneet oleskeluluvan.

Osadolorin puolesta vedottiin myös sisäministeriin addressilla, johon kirjoitti nimensä 3 463 henkilöä. Lisäksi Porin Teljän seurakuntaneuvosto vetosi ennen joulua sen puolesta, että Osadolor saisi jäädä Suomeen.

Teljän kirkkoherra Kaisa Huhtala, seurakunnan luottamushenkilö Hanna Lindberg ja paraislainen ihmisoikeustoimija ja kaupunginvaltuutettu Lotta Laaksonen luovuttivat addressin sisäministeriöön kaksi viikkoa sitten.

Osadolor haluaisi jäädä Suomeen pysyvästi asumaan ja töihin. Hänet pakotettiin aikanaan Italiassa prostituutioon.